• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Beachpull Putten

Wedstrijd verslag Beachpull Putten

 

Afgelopen weekend stond de Beachpull in Putten op het programma. Naast de reguliere werkzaamheden welke na elke wedstrijd door de teamleden wordt gedaan stonden er geen spannende zaken op het programma. Het team blijft zoekende met de brandstof toevoer en de waterinjectie. Dus daar in de laatste week weer extra aandacht aan gegeven.

Op zaterdag stond de tractor al geladen om begin van de middag te vertrekken richting Putten. De weersvoorspelling was niet slecht dus allemaal met goede zin richting de wedstrijd. In de bus Rene, Paul, Ramon, Ben en Martien. Andre zou met eigen vervoer nakomen. Eenmaal onderweg zat de stemming er goed in echter hebben we te maken gehad met behoorlijk wat files onderweg. Zal vast en zeker komen door de vakantie in het midden van het land.

Op de beachpull aangekomen de tractor gelost en alles nogmaals nagekeken. Het zou vandaag een echt Prostock dagje worden. Op de Beachpull reden zowel de National, Grand National als de Eurocup. Totaal ca. 30 Prostock tractoren aan de start. Rene zou als 25e aan moeten haken dus dan was ook wel bekend hoe de baan zich zou houden.

De eerste tractoren hadden het moeilijk waarbij gelijk in de tweede run een behoorlijke knal en de eerste Turbo lag eraf deze keer bij Rocky Pullingteam.

Eindelijk was het Rene welke op de baan verscheen. Het optoeren ging goed, echter Rene had er deze keer voor gekozen om bij ca. 5000rpm de tractor aan te laten rollen om vervolgens bij voldoende Grip het gas helemaal op te duwen. Dit pakte redelijk uit. De tractor kreeg grip en de toeren bleven redelijk constant. Onderweg niesde de tractor een aantal keren en ook moest Rene veel remmen tijdens de run. Remmen is snelheidsverlies met als gevolg dat het span op 85 meter stil stond.

1

John Deere 2 (DK)

FP

 

95,57

2

Snoopy

FP

 

93,88

3

Green Apple (FIN)

FP

 

93,58

4

Neighbours Nightmare

FP

 

89,57

5

Dams Rooster

FP

 

89,55

6

Dieselross

FP

 

88,95

7

KAWE Runaway Deer

FP

 

83,37

8

Next Sensation

FP

 

81,38

9

Appypower

98,83

   

10

Green Dragon (S)

98,16

   

11

Mud Patrol

96,07

   

12

Lady Green

95,37

   

13

Wickie Power

94,85

   

14

Countdown (S)

93,49

   

15

Extreme Temptation

93,04

   

16

Bredahl Brothers Red Line (DK)

92,81

   

17

DPP Rednex

91,46

   

18

Code Red

87,31

   

19

Bad Boy's Toy

85,71

   

20

Blue Power (DK)

40,07

   

21

Rough and Tumble

37,75

   

22

HyTec Red Neck

30,95

   

23

Blue Hazard

0,01

   

24

Rocky

HP

   

24

Peach Tea (FIN)

HP

   

24

Mad-Croc Energy (FIN)

HP

   

 

In bovenstaand overzicht staan niet de uitslagen van de National. Deze zijn opgenomen in het eigen klassement.

Tevreden… Ja de tractor is heel, echter bij het uitlezen van de datalogger bleek dat we toch te weinig temperatuur in de motor hebben. Ten opzichte van vorig jaar scheelt dat wel 300 graden, tevens wordt er tijdens de run een behoorlijke hoeveelheid waterinjectie vloeistof door de motor gedronken. Het team gaat deze week kijken hoe dit gefinetuned kan worden. Zodat we weer meer temperatuur in de motor kunnen krijgen en mogelijk daardoor ook het niezen weer verdwijnt.

 

Nu een dikke week rust om volgende week te vertrekken naar Denemarken voor een Demo.

 
Oudenhoorn 11-06-2016

Oudenhoorn 2016

Nadat we in onze laatste wedstrijd schade hadden gereden (Turbo Explosie) heeft het team hard gewerkt om alles weer klaar te maken voor de tweede wedstrijd van het seizoen de wedstrijd in Oudenhoorn.

Alles is gecontroleerd in de laatste twee weken en de intercooler is gereinigd (zie foto’s vorige week op FB). De turbo kwam op woensdag avond binnen en is er vervolgens door het team opgebouwd waarna de V8 voor het eerst na de schade weer mocht brullen. Het was voor een aantal teamleden extra spannend want een aantal vaste teammembers konden in Oudenhoorn niet van de partij zijn. Rene Manders (vaste rijder) had verplichtingen in verband met een feestje van zijn ouders (normaal ook trouwe fans). Onze tweede (eerste chauffeur) Reinout van Thiel kon helaas ook niet van de partij zijn. Dus we kregen een nieuwe Driver (Sander Meulendijks) Sander had tot op heden de Bad Boys Toy pas 2 keer eerder gereden dus voor hem een klein stukje extra spanning. Op donderdag de Bad Boys Toy voor een tweede keer laten lopen. Dit hebben we live uitgezonden want Rene Manders was natuurlijk wel nieuwsgierig hoe het allemaal zou gaan lopen zonder hem. Op vrijdag de tractor geladen dus alles stond mooi op tijd klaar om te vertrekken naar Oudenhoorn. Op zaterdag middag rond de klok van 1 zijn we richting Oudenhoorn gereden met onze derde (eerste chauffeur) Stippie. We hadden er zin in dus vol enthousiasme onderweg. Net voor Veghel besloot een tegenligger een weggetje in te draaien waarbij deze geen rekening hield dat ie er ook nog eens een aanhanger van een metertje of 10 achter had hangen. Deze aanhanger stond daarbij midden op onze rijbaan. Dus met alle geweld Remmen Remmen Remmen maar al vlug zagen we dat dat niet meer haalbaar zou zijn. Dus Remmen los, en vervolgens met een slinger er om heen. De vluchtheuvel was daar net weg en er kwamen geen tegenliggers aan. Na deze slinger zat iedereen toch wel even beduusd in de bus.. Poehh wat waren we goed weg gekomen, de eerste begonnen er weer over te praten en na een 15 minuten konden de meeste toch wel weer lachen, maar dit zijn ervaringen welke je niet mee wil maken. Complimenten aan onze chauffeur Stippie die dit alles in goede banen heeft geleid.

In Oudenhoorn heel aangekomen de tractor gelost en vervolgens naar de baan gaan kijken hoe deze er bij lag. Gezien de Modifieds als eerste aan de start stonden werd de baan behoorlijk omgewoeld dit was ook wel nodig want er lag een vettige kleibaan.

Na was verschillende klasses te hebben gekeken was het tijd voor wat eten en daarna de machine warmdraaien. Dit verliep zoals het hoorde. Om ongeveer 19.30 uur waren we aan de beurt met de Prostocks om te vertrekken. Na de eerste paar runs te hebben gezien was het duidelijk er lag een stevig baantje. Sander was aan de beurt… Helaas geen fatsoenlijk internet dus geen live uitzending dan maar opnemen en foto’s maken. Hilde stond te Filmen, Harm stond te Filmen, Andre stond te filmen, Ramon stond foto’s te maken en Frank stond de filmen met de vaste camera. Het leek wel een echte filmster die Sander zoveel aandacht op hem gericht (gelukkig heeft hij dat zelf niet zo meegemaakt). Het optoeren ging goed, even dachten we dat Sander wat te vroeg weg zou zijn, echter hij herpakte zich, de lampen gingen aan en de koppeling ging omhoog. De Bad Boys Toy ging met de voorwielen van de grond en klom en klom even heel hoog maar bij het terugvallen bleven de wielen van de grond. De motor niesde een aantal keren maar het gas bleef erop. Bij 94,87 trok Sander het gas dicht. Nadat iedereen gereden had bleek dat we een 11 plaats hadden behaald. Maar misschien nog wel veel belangrijker wij hebben zoals we op het eerste oog kunnen zien geen schade. Dit is wel een prettige bijkomstigheid gezien we nu de volle voorbereiding voor Made kunnen hebben. Want volgende week organiseren wij onze sponsordag in Made. Na de laatste klasses te hebben gezien de tractor te hebben geladen zijn we rustig naar huis gegaan alwaar we rond 02.00 uur aankwamen.

Iedereen moe en tevreden… enkele zijn nog naar de plaatselijke shoarma tent gereden andere zijn lekker naar hun bedje gegaan.

Een innerverend dagje Tractorpulling.

 

Webmaster Ramon Jongen

 
Stroe 14-05-2016

Stroe 2016

Op 14 mei was het dan eindelijk zover de eerste buiten wedstrijd van het nieuwe seizoen stond op het programma Megapull Stroe.

De voorbereidingen voor de eerste wedstrijd waren verlopen zoals gepland. Nadat het Team bij de opendag van Autobedrijf Arjan van Houtum had gestaan is de tractor rustig uit elkaar gehaald om de noodzakelijke aanpassingen te doen voor het nieuwe seizoen.

Een van de belangrijke dingen behoudens natuurlijk winteronderhoud was het aanpassen van de versnellingsbak zodat we ook nog een tandje hoger in de versnelling zouden kunnen rijden.

De week voor de wedstrijd is er op een normale (geen nachtwerk) manier begonnen aan de terug opbouw van de tractor. Op vrijdag voor de wedstrijd je zult het altijd zien kwam er toch nog een klein probleem naar voren wat er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat 3 uur later als gepland de tractor voor het eerst gestart werd. Optoeren ging goed, remmen ging goed, schakelen ging goed, geen lekkages, temperaturen goed… dus al het vertrouwen om de tractor te laden en naar Stroe te vertrekken.

In Stroe aangekomen was er een goede support op deze wedstrijd waren aanwezig Rene, Sander, Reinout, Frank, Paul, Erik, Ramon, Ben, Martien en de kleinste maar meest trouwe supporter Max.

Zoals we in Stroe in de laatste jaren wel een klein beetje gewend zijn was het zoals elke jaar behoorlijk koud en na de 25 graden van de laatste week was het wel een omschakeling om met 6 a 7 graden en een hele straffe wind op de helling te staan.

De Prostock klasse moest om ca. 17.30 uur rijden. We waren allemaal op tijd aanwezig om de andere klasses te zien rijden en kwamen tot de conclusie dat naast de kou er ook nog eens een taai baantje lag. Menig team beet zich stuk op de baan en voor sommige team’s helaas echt stuk voordat de Prostock moest rijden waren er al vele schades aan machines ontstaan.

De Prostock klasse ging van start en meteen de eerste tractoren maakte een moeilijke run met schade. Het werd door de commentatoren ook wel de dag van de Windmolen genoemd want de ene na de andere turbo vloog er af. De eerste echt mooie run werd weggezet door Renate van Riet met haar Blue Hazard. Een aantal tractoren later was Rene aan de beurt om zijn Bad Boys Toy met de dikke V8 de sporen te geven. Het optoeren ging goed, de tractor kwam goed van zijn plek echter bij ca 45 meter sloeg ook hier het noodlot toe ook voor ons een groot Windmolen probleem met als resultaat een Turbo welk geheel naar de schroot kan. Ook hadden we weinig rook op de uitlaat staan. Het resultaat was voor iedereen buiten competitief ook financieel een grote teleurstelling.  De uitslag is uiteindelijk geworden Rocky 1, Extreme Temptation 2, en Neighbours nightmare 3. Bad Boys Toy is uiteindelijk geëindigd op een 13e plaats met een hele map vol huiswerk te doen.

Op naar de volgende wedstrijd in Oudenhoorn. We zullen u op de hoogte houden of er nog meer schade is …

 

Gr. Webmaster Ramon

 
Opendag Werkplaats 26-03-2016

Beste Sponsoren, bekenden en familieleden

 

A.s. zaterdag 26 maart is het zover de open dag in de werkplaats van tractorpullingteam Bad Boys Toy. U allen heeft dit natuurlijk al in de agenda staan, maar toch…. Even een kleine reminder.

 

Waar:    Grotelseheide 7

Vanaf:  13.00 uur

Tot         onbekend…

 

De teamleden zijn momenteel hard aan het werk om ervoor te zorgen dat de hele werkplaats er spik en span uit ziet. Wat kunt u verwachten, zowel de oude Bad Boys Toy zal in vol ornaat aanwezig zijn en de Nieuwe Bad Boys Toy 2.0 zal ook in de werkplaats staan. U kunt in de machtige V8 kijken en ook zullen er nog wat restanten van schade’s uit 25 jaar tractorpulling tentoongesteld liggen. Er zal een doorlopende dia presentatie zichtbaar zijn, zodat u ook kunt zien wat er tijdens een Seizoen tractorpulling allemaal gebeurt.

 

U kunt u auto parkeren aan de voorzijde van Grotelseheide 7 in het Weiland.

 

Tot zaterdag

 

Webmaster Ramon Jongen

 
Sonsbeck duitsland 2015

Demo Sonsbeck Duitsland

 

Op donderdag avond kwamen de eerste berichten dat de laatste wedstrijd in Tzum niet door zou gaan. Waarop het team benaderd werd om een Demo te komen rijden in Sonsbeck Duitsland.

Trecker Treck Team Sonsbeck organiseerde daar op zaterdag middag/avond en op zondag een wedstrijd.

https://www.facebook.com/pages/Trecker-Treck-Team-Sonsbeck/1578064832420925

Op zaterdag begin van de middag nog even contact gehad met de organisator of het allemaal door zou gaan en na een positief bericht vertrokken Rene, Sander, Reinout, Paul en Ramon met junior teamlid Max richting Sonsbeck. Voor ons maar een uurtje rijden wat ook wel een keer fijn is. Aldaar aangekomen werden we werkelijk met open armen ontvangen wat een enthousiasme bij de organisatie. Op het terrein rondkijkende was dat ook wel te begrijpen men is daar helemaal Massey gek. De tractor uitgeladen nog de laatste controle en om vervolgens tegen de avond aan te haken.

https://www.youtube.com/watch?v=Kf9W03Q-MW8

De sleepwagen stond op verzoek van collega team Kawe Runaway dear extra zwaar. Echter Rene kwam in zijn geheel niet van zijn plek er kwam geen Turbo druk, dus ook niet de broodnodige pk’s. In het rennerskwartier terug aangekomen kwam er vrij snel uit dat de slang tussen de turbo en de intercooler gescheurd was gevolg niet meer dan 4 bar turbodruk. Met behulp van wat gereedschapssets welke overal vandaan kwamen werd de turbo gedemonteerd, slang ingekort, teruggeplaatst Turbo erop en klaar is kees…. Een mooie run tegen de klok waarbij dit ongeveer een dik uurtje geduurd heeft. Alle vertrouwen was er weer bij het team zodat we de beloofde tweede run ook konden maken. Het was inmiddels donker wat in Prostock land altijd voor mooie plaatjes zorgt.

De run was er een uit het boekje

https://www.youtube.com/watch?v=Xr-splSUo2g

Bij ongeveer 80 meter liep echter de complete intercooler leeg.. en klotste het water ruimschoots over de baan. Rene hield het gas erop met een mooie 115 meter een hele dikke Full Pull.

Bovenstaand de foto waaruit blijkt dat een Prostock in het donker mooie beelden oplevert. Helaas was het voor onze collega Prostocks minder goed, Kawe Runaway Dear had een gebroken verstuiver leiding en Lady green heeft een complete motor kunnen afschrijven waar de drijfstangen naar buiten kwamen.

Terug bij de bus werden de nodige deksels verwijderd en was redelijk snel duidelijk dat onze intercooler aan de voorzijde volledig opengescheurd was op de naad. Christian van de organisatie kwam er even bijstaan en onder het genot van een heerlijk koud biertje kwam naar voren dat dit geen enkel probleem was. Er zou de volgende ochtend wel even een lasapparaat gehaald gaan worden en hij kende ook nog wel iemand die ervaring had in het lassen van aluminium. Daarop werd door het team de belofte gedaan dat indien dit geregeld zou worden wij op zondag nogmaals een mooie show wilden geven.

De volgende ochtend 09.00 kwam het lasapparaat en niet veel later de lasser, een man welke 40 jaar lang in de zoutmijnen aluminium gelast had.

Na het nodige slijp en laswerk, waarbij her en der de stroom door de organisatie beschikbaar gesteld werd. De stroom werd van de weegbrug tot aan de toiletwagen gehaald totdat we uiteindelijk een eigen generator ter beschikking gesteld kregen. Werd de intercooler gevuld en zag het er allemaal weer goed uit.

https://www.youtube.com/watch?v=Kq5arAD5d44

Gevolg een fraaie run en alles is heel gebleven.

Tijdens het evenement leuke mensen ontmoet en met oude bekenden weer leuke momenten beleeft. Ook de fotografen welke elke wedstrijd weer zeer zijn best doen om de mooiste plaatjes te schieten voorzien van de benodigde koffie.

We hebben na de wedstrijd een leuk filmpje gekregen vanuit de lucht gefilmd met een Drone. Super leuk

https://www.youtube.com/watch?v=yOEW5lkGyNY

Johannes Meuleners super bedankt voor het filmpje.

Een leuke Demo een super organisatie, iedereen bedankt.

 

 

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 2 van 24

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
101_2508.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl