• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Lochem 2015

Lochem 2015

Afgelopen weekend was de wedstrijd in Lochem het team had in de week voor lochem behoorlijk wat zaken preventief nagekeken de brandstof pomp was gecheckt om te zien hoeveel brandstof deze nu daadwerkelijk gaf. De koppen zijn eraf geweest, zuigers gecontroleerd, verstuivers gecontroleerd en aangepast. Waarna het spul op vrijdag avond gelopen heeft. Zaterdag vertrok het team met enkele gasten richting lochem voor de wedstrijd. Daar aangekomen en nadat alles was uitgeladen zijn de teamleden de banen gaan inspecteren. Wat opviel was dat er veel tractoren moeite hadden om van de plek af te komen en dat veel machines toch enige vorm van onbalans toonden. Uiteindelijk was de Pro stock klasse aan de beurt. Ook bij de prostocks verliep het allemaal moeilijk. Lady Green welke in eerste instantie nauwelijks van zijn plek kwam en teruggesleept werd waarna het nog niet wilde lukken. Rocky welke ook niet op toeren kwam en op 35 meter bleef steken. Blue Hazard welke ook niet van de plek af kwam voor de sleepwagen, Red Attraction welke met trekker en al naar Lochem zijn gekomen echter geheel niet voor de sleepwagen zijn geweest. Snoopy welke aan het einde van de run de Geest gaf. Dus al met al een rare wedstrijd. Uiteindelijk mocht ook de V8 van Bad Boys Toy voor de Keep Moving Orange verschijnen. Het optoeren ging lekker echter op het moment dat de koppeling los werd gelaten begon de tractor te dansen, dit gebeurde op twee wielen, op het linker wiel op het rechter wiel maar ook met beide achterwielen van de grond. Door de onbalans welke in de run zat trok de machine naar links en zat er voor Rene niets anders op dan het gas dicht te trekken bij ongeveer 50 meter ging de machine met sleepwagen geheel buiten de baan. Resultaat Gediskwalificeerd. Helaas geen mooi Resultaat.

 
Hygum Denemarken 2015

Demo Hygum Denemarken.

 

Afgelopen vrijdag is het team vertrokken richting Denemarken om daar een Demo te gaan rijden. Dit was een mooie gelegenheid om het een en ander te gaan testen zonder dat het meteen grote gevolgen had.

Er waren verschillende Nederlandse Prostocks welke naar Hygum waren gekomen om daar een knap staaltje tractorpulling te laten zien. Voor Bad Boy’s Toy dus echt de gelegenheid om beter te gaan afstellen van Diesel en Water.

De eerste run was een mooie run echter kwam de V8 niet verder dan een 91 meter. Daarop is besloten om meer water en meer Diesel te gaan voeren.

De tweede run leverde een mooie Full-Pull op. Het uitlaatspruitstuk was goed heet en de datalogger had zijn best gedaan. Tijdens de twee runs is voldoende goede data gegenereerd om weer vooruit te kunnen.

Komende week gaat de brandstofpomp eraf en wordt helemaal nagekeken en geijkt. Zodat we volgende week weer klaar zijn voor Lochem.

 
Beachpull Putten 2015

Beachpull Putten.

 

Wederom zou het een warme dag worden tijdens de Beachpull Putten. Het team had deze week genoeg werk te doen, de V8 moest beter afgesteld worden om de Pk’s eruit te krijgen. Na het monteren van de grotere Turbo is en blijft het een beetje zoeken naar de juiste afstelling. Daarom de afgelopen week behoorlijk wat sleutelwerk om de afstelling te verbeteren. De pomp werd nageklokt, de hoeveelheid Diesel en water bijgesteld, de kleppen gesteld waarna op donderdag avond laat de V8 weer mocht grommen. Gezien dat dit op een tijdstip gebeurde dat de meeste al op een of twee oortjes lagen is daar geen filmpje van op FB verschenen. Vrijdag avond werd de tractor geladen om op zaterdag in alle vroegte naar Putten te vertrekken. Vandaag zouden weer enkele supporters van het team meegaan en het was daardoor weer gezellige boel in de bus. Een aantal supporters zijn met eigen vervoer gekomen.

De Prostock klasse stond bij de Beachpull als eerste klasse gepland en bestond uit 21 deelnemers. Er werd namelijk een combinatieklasse gereden met daarin de Grand National en de Eurocup. Een groot en sterk deelnemersveld was het gevolg. De Bad Boy’s Toy moest als een van de laatste machine’s aanhaken. Duidelijk was dat de sleepwagen straf afgesteld stond want de grote kanonnen kwamen niet danwel net aan de 100 meter. Tijdens een Europese wedstrijd is de Full-Pull bij 100 meter, bij Nederlandse wedstrijden ligt de Full-Pull lijn op 110 meter. Belangrijk voor ons was dat de machine vandaag niet zou gaan niezen en dat het vermogen bleef komen zodat we niet net als vorig weekend zouden meemaken dat bij de 60 meter de motor uit zou waaien. Strategisch werd de sleepwagen neergezet om ervoor te zorgen dat het juiste spoor genomen kon worden. Rene reed de V8 voor de sleepwagen en het optoeren kon beginnen, gelukkig ging dat deze keer veel makkelijker als dat het de vorige keer ging. De lampen gingen aan en de koppeling kon los. Veel machines welke voor Rene gereden hadden, hadden moeite om het vermogen in de eerste 10 meter op de baan te krijgen dus het was duimen dat dit bij ons wel zou lukken. De V8 vertrok en kreeg grip waarna vrijwel van het begin af aan de machine in een spoor kwam welke naar links wilde, vanaf de Tribune was goed te zien dat Rene veel en hard moest remmen.

 

Tja en als je tijdens de run veel moet remmen verlies je veel snelheid. Uiteindelijk zette Rene het span neer bij 91 meter. Ook was duidelijk zichtbaar tijdens de run dat de machine grip genoeg had en af en toe behoorlijk hoog (mogelijk in de stijg begrenzer kwam).

Ook dat is natuurlijk niet voordelig voor de snelheid.

Nadat alle deelnemers gereden hadden was het duidelijk

Eurocup 14e plaats

Grand National 9e plaats.

Tevreden. Tja het kan altijd beter maar zeker niet ontevreden met de aanpassingen van afgelopen week want nu zat er wel weer vermogen in.

Deze keer ging het team direct inpakken om vlug naar de thuisbasis Bakel te rijden want deze avond stond StreetRock op de planning… en dat willen we natuurlijk niet missen.

 

Webmaster

Ramon Jongen.

 
Eext 2015

Eext 2015

 

De hele week heeft het team hard gewerkt (ondanks de hitte) om de tractor klaar te stomen voor Eext. Belangrijke zaken welke in ieder geval gedaan moesten worden waren turbo nakijken, kleppen stellen, uitlaatspruitstuk eraf en de pakkingen vervangen en een kleine lekkage bij de verstuiver oplossen. Daarnaast is het team een beetje zoekende naar de goede afstelling nadat de nieuwe Turbo is geplaatst.

Als de bypass dicht staat wordt er door de turbo een enorme druk op gebouwd en met de bypass open is de druk weer aan de lage kant. Ook met de hoeveelheid diesel wordt momenteel flink gespeeld om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet te hoog wordt. Vrijdag avond had de BBT voor het eerst weer gelopen en er zat een geheel ander geluid in als dat we van de brute V8 gewend zijn. Uiteindelijk heeft het team besloten niets meer aan te passen en met deze afstelling te gaan rijden. Zaterdag ochtend vroeg is het team vertrokken naar Eext om daar 2 ½ uur later te arriveren. Dat het heet zou worden had iedereen wel verwacht….. De organisatie had in verband met de hitte besloten om alle klassen floating finisch te gaan rijden. Dat er dus een straffe sleepwagen zou staan was wel te verwachten, ook de baan omstandigheden zouden natuurlijk nooit optimaal kunnen zijn gezien de ziedende hitte. De Prostock klasse was als 5e klasse aan de beurt. Het optoeren ging moeizaam en Rene moest alles uit de kast halen om het geheel op druk te krijgen.. Uiteindelijk was de druk er en kon de run beginnen. De start snelheid was laag en de baan wilde ook niet echt meewerken. De machine ging deze keer niet lekker hangen wat resulteerde in 69,22. Aan het einde van de run was het niet dat de v8 op wielspin stopte nee de motor waaide letterlijk uit.

https://www.youtube.com/watch?v=0glhU-re4l8#t=11

voor het filmpje…

 

Deze week heeft het team dus weer huiswerk om ervoor te zorgen dat de optimale afstelling gevonden kan worden.

https://lh4.googleusercontent.com/-HKZpWMW_dWM/VZg0MA7E68I/AAAAAAAAqKA/gOsvMvzRz4E/w1342-h895-no/DSC_9803.JPG

Met vriendelijke groet

 
Made 2015

Mades Power Weekend.

Nadat op donderdag de tractor gelopen had, is deze op vrijdag al naar Made gebracht omdat een deel van het team op vrijdag avond een bruiloft had. Vrijdag avond zijn Nico en Paul blijven slapen om aldaar alles in de gaten te houden. Op zaterdag ochtend is het grootste gedeelte van het team richting Made vertrokken. Bijzonder was natuurlijk dit jaar dat in Made onze sponsordag plaats zou vinden, dit omdat in Bakel wel een wedstrijd wordt georganiseerd echter daar geen Prostocks gaan rijden. Om 14.30 begon de wedstrijd en wat hadden we weer een geluk het was echt schitterend weer. De sponsoren druppelde binnen en het was echt gezellig op de bult.

Nadat er verschillende klasse ’s gereden hadden was het om ongeveer 19.30 tijd voor de Prostock klasse. Het bijzondere deze keer was dat zowel de National als de Grand National in een wedstrijd reden. Nadat de eerste tractoren gereden hadden en Rene een nette run had neer gezet was er een probleem met de Sleepwagen en moest de gehele klasse overgereden worden. De tweede run was er een uit het boekje. De machine met de machtige V8 toerde op ging hangen en bleef hangen. Bij 86,54 was de koek op, de wielen bleven spinnen maar de tractor ging niet meer vooruit. Het publiek genoot van de mooie run. Wel was direct duidelijk dat de sleepwagen echt zwaar stond. Aan het einde van de avond was duidelijk dat we een mooie 7e plaats hadden behaald. Waarbij nummer 2 tot en met 7 binnen 3 meter van elkaar geëindigd waren.

Terwijl de sponsoren allemaal met een tevreden en voldaan gevoel richting huis gingen (wie wat te kort is gekomen, dit heeft dan echt aan jezelf gelegen). Ging het team zich opmaken voor de feestjes links en rechts. Ons team was namelijk niet het enige team met een sponsordag in Made. Uiteindelijk na het verstrijken van de tijd viel het team langzaam uitelkaar en bleven er overal teamleden hangen. De gezelligheid bij Blue Hazard, Rocky en andere was dan ook ten top. Enkele teamleden waren natuurlijk weer het meest verstandig… zij gingen op tijd naar hun nestje… andere teamleden zagen het woord op tijd toch anders waarbij de laatste het nog net geen licht hebben zien worden.

Volgende ochtend Traditioneel lekker gebakken eieren, broodjes en Rust…… de grote verhalen blijven uit en er wordt de nodige koffie geschonken. Gelukkig is dat niet alleen bij ons team het geval.

Op zondag zou de Eurocup wedstrijd Prostock gereden gaan worden. Na wat kleine regenbuitjes ging alles van start en beloofde het een mooie wedstrijd te gaan worden. Ook nu ging het bij Rene goed. Rene moest als tweede aanhaken en zette een afstand neer van 96,30. Uiteindelijk zijn we europees 13e geworden. Met ook in deze sterke competitie tot en met plaats 6 alles binnen 5 meter van elkaar.

Aan het einde van de Run was er een mooie vlammenzee. De factor geluk wat je natuurlijk in deze sport moet hebben hadden we van het weekend niet helemaal. Echter we zijn wel dik en dik tevreden met de behaalde resultaten. Nog veel belangrijker we gaan met een hele machine terug naar Bakel en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd.

Huidige stand Grand National (gedeelde 8e plaats)

Huidige stand Eurocup (12e plaats)

Wij hopen dat jullie als sponsors net zo genoten hebben als wij van het weekend en houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen van de rest van het seizoen.

Webmaster Ramon Jongen

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 5 van 25

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
actieputten.jpg.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl