• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Stroe 2015

Afgelopen weekend was de wedstrijd in Stroe. Dit was de eerste wedstrijd van het buitenseizoen in de Grand National competitie. Het team had in de voorbereiding nog wat kleine aanpassingen gedaan na de wedstrijd in Zweden. Een van de aanpassingen was nog aan de Turbo. Het team was op tijd in Stroe aanwezig voor de Megapull. Het weer zat mee en in de middag begon zelfs het zonnetje te schijnen. De prostock klasse zou rond 19.00 uur gereden worden. Dus alle tijd om ook een aantal andere klassen te zien rijden en de baan te observeren. Tijdens de observatie werd eigenlijk wel duidelijk dat het een baantje was wat pittig was. Machines met een overcapaciteit aan pk’s hadden het moeilijker als machines met wat minder pk en wat meer grip. Helaas was ook zichtbaar dat een aantal toppers zich kapot beten op de baan. De nodige klappers zijn er dan ook weer gemaakt. Jammer was ook dat de Keep moving Orange Sleepwagen niet helemaal betrouwbaar was die dag. Bij de Prostock klasse werd dan ook besloten om een andere sleepwagen in te zetten. De eerste Trekker Hytek Red Neck kreeg helaas de sleepwagen niet van de plek door koppelingsproblemen, de tweede de New generation zette een mooie afstand neer met een strakke run. De volgende was Neighbours Nightmare en toen was al duidelijk dat de wedstrijd helemaal openlag en dat het een zware klus zou worden. Er werd gewerkt met een zogenaamde Floating Finish of te wel de eindstreep lag pas bij 120 meter. Als vierde haakte de Rocky aan echter ook deze bleef onder de honderd meter. Het publiek stond met verbazing te kijken… net voordat de Bad Boys Toy haar run kon maken kwam Red Attraction en deze zette een zeer mooie en strakke run neer. Daarna kwam de Bad Boys Toy, Rene had besloten om vandaag het optoeren eens rustig aan te doen en de nieuwe turbo ook langzaam op druk te laten komen. De machtige V8 ging van zijn plek en ging meteen vanaf het begin mooi in de ketting hangen. De run was er een uit het boekje.. Tot ongeveer 70 meter, het noodlot sloeg toe een boem en alleen maar witte rook. Dit was geen goed teken, de teamleden van Rene renden naar de Tractor en de conclusie was direct te maken. Het nieuwe Turbowiel zowel inlaat als uitlaat was overleden. Terug bij de Bus was er op verzoek controle van de NTTO welke bij het team het verzoek neergelegd hebben om nauwkeurig het demonteren te fotograferen. Op zondag is het een en ander gedemonteerd en er is maar een conclusie de veiligheidsmaatregelen hebben perfect zijn werk gedaan. Met een 10e plaats is het team natuurlijk niet tevreden en er had zonder deze schade ook veel meer ingezeten. We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen….

 

 
Eurocup Lidkoping (Zweden) 2015

Afgelopen weekend heeft het team een wedstrijd gehad in Zweden. Na de teleurstelling in Denemarken was er veel veranderd. Nieuwe Turbo, tuimelaars hersteld. Thuis in Bakel nog het een en ander getest waarbij het team toch met enige twijfel naar Zweden vertrok. Tijdens het optoeren thuis gingen de lampen van de waterinjectie niet aan en gaf de Turbo een hele andere druk als de vorige. Het probleem is dat je thuis niet kunt testen gezien je geen sleepwagen hebt.

In Zweden aangekomen na een lange reis de wedstrijd. Het optoeren ging goed, en de BBT ging er als een speer vandoor, wel trok de tractor direct naar rechts... en heeft Rene tijdens de complete run flink moeten Remmen, het was een run langs het lijntje. Uiteindelijk kwam de BBT tot stilstand bij 89,09 goed voor een 14e plaats. De afstand was tot volle tevredenheid, want de BBT werd geremd door de sleepwagen en kwam tot stilstand terwijl de wielen nog volop aan het spinnen waren. Dit is wel eens anders geweest. Gedurende de gehele run stond er een mooie dikke zwarte rookpluim op. En het einde van de run ging hij dus niet uit op de turbo.

Hieronder het resultaat...

Qualification ProStock EuroCup Lidköping Tractor Pulling Club-->

- MadCroc Caesar (FIN) --> (TestPull)/ 37.46m
- Rocky Pulling Team (NL) --> FP
- Tyra (NO) --> 20.90m
- Team Rudén//Countdown Tractorpulling (SE) --> FP
- Sigma Power (FIN) --> FP
- John Deere 2 (DK) --> FP
- Tractorpulling Team Bad Boys Toy (NL) --> 86.09m
- Blue Power (DK) --> 76.56m
- Bredahl Brothers (DK) --> 98.60m
- Pullingteam Blue Hazard (NL) --> 89.26m
- Extreme Temptation (NL) --> FP
- Green Dragon (SE) --> 33.94m
- Doris (FIN) --> FP
- Neighbours nightmare tractorpulling team (NL) --> FP
- Mud Patrol Pulling Team (NL) --> 96.31m
- Dieselross Pulling team (BE) --> 95.96m
- Tractor Pulling Team Next Sensation (NL) --> 97.38m
- KAWE Runaway Deer (NL) --> FP

Iedereen tevreden..

Nu a.s. weekend de eerste nederlandse wedstrijd in Stroe.

 
Eurocup Denemarken 2015

Afgelopen weekend is het Team van Bad Boys Toy afgereisd naar Denemarken voor de eerste Eurocup wedstrijd van het jaar. Na de prestaties in Fuchtorff heeft het team in de week nog een aanpassing aan de V8 gedaan. Er zijn nieuwe tuimelaars met rollers geplaatst in de V8, dit heeft heel wat kruim gekost en diende ook de nodige aanpassingen gemaakt te worden om alles werkend te krijgen. De rit naar Brande verliep voorspoedig en de sfeer zat er goed in. Het filmpje wat eerder op ...internet verscheen met daarin een enorme vlammenzee boven op de uitlaat voorspelde ook veel goeds. Echter ter plekke bleek alles anders te gaan.. het optoeren door Rene Manders verliep goed, echter bij het druk zetten gebeurde er ............ Weinig tot niets..... Ook de tweede keer ....... Niets..... Met een teleurstellende laatste plaats is het team weer huiswaarts gekeerd. Bij thuiskomst werden de kleppendeksels geopend en bleken er een rolletje van de tuimelaar los te zijn gekomen. Na wat verdere navraag blijkt het een menselijke..... fout..... alle borgpennen dienen nog afgeperst te worden en dit was niet gebeurt omdat de mannen ervan uit gegaan waren dat dat reeds door de leverancier was gedaan... Helaas dus geen resultaat... maar wel goed nieuws geen noemenswaardige schade. Nu 1 1/2 week de tijd om alles in orde te maken voor de volgende Eurocup wedstrijd in Zweden.

 

 
Fuchtorff (Duitsland) 2015

Wat later dan normaal. Tja ook de webmaster moet ooit op vakantie. Het korte verhaal van Fuchtorff vorige week. De tractor had deze keer lekker op tijd gelopen zodat het opbouwen en afmonteren deze keer rust kon. De mannen en vrouwen zijn afgereisd naar Duitsland voor de eerste test van het jaar. De V8 liep geweldig en de eerste run leverde dan ook een mooie full-pull op. De tweede run ging ook goed en leverde uiteindelijk een 3e plaats op voor de V8. Bijgaand een aantal foto's van de run en natuurlijk de beker op het ereschavot. Natuurlijk wederom bedankt voor alle fanatieke fotografen langs de kant van de baan welke de prachtige plaatjes mogelijk gemaakt hebben. Het team is nu in denemarken waar het helaas minder verlopen is... De update van het Denemarken avontuur krijgt u de volgende keer....

 
Wedstrijd Bakel 2014

Verslag Bakel 2014.

Zaterdag 30 augustus was het dan zover. De thuiswedstrijd van tractorpullingteam Bad Boys Toy. Na de demo in Engeland de week ervoor waar drie prachtige runs neergezet werden heeft het team om maandag ochtend fantastisch maar ook spannend nieuws gekregen. Door het uitvallen van de Ice Bear (na ernstige schade in Engeland) werd het team uitgenodigd om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen in Frankrijk. Een geweldige opsteker voor het team mede gezien ze dit jaar alle wedstrijden met een competitieve tractor op de baan zijn verschenen, een aantal mooie demo’s hebben neergezet en goed gepresteerd hadden tijdens de EuroCup wedstrijden.

Het enige nadeel was dat de Europese kampioenschappen plaatsvinden op 31 augustus (dus vandaag). Na onze sponsordag plaatsvonden en dat het circa 5 ½ uur rijden was. Op dinsdag avond tijdens het wekelijkse sleutelavondje heeft team om de tafel gezeten om een weloverwogen beslissing te maken. Het eind van de avond werd besloten omdat het een unieke kans was om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen om te gaan.

Er moest nog flink gesleuteld worden, voor Engeland was de ene zijde van de uitlaatspruitstukken aangepakt en na Engeland zou de andere zijde van de uitlaatspruitstukken worden aangepakt. Tevens moest het fluitje (klonk wel mooi) uit de Turbo verdwijnen. Na demontage van de Turbo werd er een gereviseerd in en uitlaatwiel gemonteerd, dit moest ervoor zorgen dat de Turbo weer optimaal zijn best kon doen.

Op vrijdag hebben diverse teamleden meegeholpen om de VIP tent in orde te maken. De eerste indruk was dat het terrein er goed bijlag echter bij nadere bestudering kon men concluderen dat er ook de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen gehouden konden worden. Het veld had veel te leiden gehad van de regen van de laatste weken. Dit in tegenstelling tot de banen welke er fantastisch bijlagen. ’s-Avonds was er voor de liefhebbers groot feest in de tent gecombineerd met KaBakel 1300 en onder andere Guus Meeuwis was ook van de partij.

Zaterdag ochtend verzamelde het team zich om zich op te maken voor een lange dag Tractorpulling met veel gezelligheid goed eten en drinken en natuurlijk de gelegenheid om de sponsoren een fantastische ambiance te geven en een schitterende show van de V8 machine.

Het begin van de dag viel niet mee er kwamen hevige buien uit de lucht vallen en voor de organisatie was het dan ook een enorm karwei alles in goede banen te leiden. De verschillende klasses welke op het programma stonden werden dan ook geheel door elkaar gehusseld enerzijds door het weer, anderzijds door het feit dat er verschillende teams naar Frankrijk moesten voor de EK.

’s-Avonds was het dan zo ver de Prostock klasse zou verreden worden, in de VIP tent bij de Bad Boys Toy was het lekker druk en de verwachtingen waren dan ook hoog. De eerste run werd neergezet door Neighbours Nightmare welke bij 25 meter zijn gas dicht trok. De tweede run werd neergezet door de Blue Hazzard met een mooie run echter de sleepwagen werd zwaarder gezet. Toen was het de beurt aan Rene het optoeren ging mooi en met een goed toerental ging de V8 van start. Het was een run uit het boekje. De machine ging hangen en bleef hangen. Op 94 meter was het tjoe tjoe en afgelopen. Het team was tevreden. Een van de sponsoren gaf aan waarom nu die tjoe tjoe… Nou heel simpel een te kleine turbo zorgt ervoor dat de motor op dat moment te weinig lucht krijgt… Ik (Ramon Jongen) heb overigens wel begrepen dat die sponsor heeft aangegeven dat de nieuwe turbo niet zo’n probleem was en wel gesponsord kon worden.

Nadat alle machines op de baan waren verschenen was het eindresultaat er een waar je trots op mag zijn een 6e plaats en in het eindklassement zijn we 8e gebleven.

Na de wedstrijd bleef er nog lang gezelligheid in de VIP tent tot het moment van de waarheid alles inladen en vertrekken richting Frankrijk voor de EK. Het team is vanochtend om 07.00 uur op de plaats van bestemming aangekomen. Mannen veel succes.. en natuurlijk houden we u op de hoogte van de prestaties op de EK.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 5 van 24

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
p1070538.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl