• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Eurocup Lidkoping (Zweden) 2015

Afgelopen weekend heeft het team een wedstrijd gehad in Zweden. Na de teleurstelling in Denemarken was er veel veranderd. Nieuwe Turbo, tuimelaars hersteld. Thuis in Bakel nog het een en ander getest waarbij het team toch met enige twijfel naar Zweden vertrok. Tijdens het optoeren thuis gingen de lampen van de waterinjectie niet aan en gaf de Turbo een hele andere druk als de vorige. Het probleem is dat je thuis niet kunt testen gezien je geen sleepwagen hebt.

In Zweden aangekomen na een lange reis de wedstrijd. Het optoeren ging goed, en de BBT ging er als een speer vandoor, wel trok de tractor direct naar rechts... en heeft Rene tijdens de complete run flink moeten Remmen, het was een run langs het lijntje. Uiteindelijk kwam de BBT tot stilstand bij 89,09 goed voor een 14e plaats. De afstand was tot volle tevredenheid, want de BBT werd geremd door de sleepwagen en kwam tot stilstand terwijl de wielen nog volop aan het spinnen waren. Dit is wel eens anders geweest. Gedurende de gehele run stond er een mooie dikke zwarte rookpluim op. En het einde van de run ging hij dus niet uit op de turbo.

Hieronder het resultaat...

Qualification ProStock EuroCup Lidköping Tractor Pulling Club-->

- MadCroc Caesar (FIN) --> (TestPull)/ 37.46m
- Rocky Pulling Team (NL) --> FP
- Tyra (NO) --> 20.90m
- Team Rudén//Countdown Tractorpulling (SE) --> FP
- Sigma Power (FIN) --> FP
- John Deere 2 (DK) --> FP
- Tractorpulling Team Bad Boys Toy (NL) --> 86.09m
- Blue Power (DK) --> 76.56m
- Bredahl Brothers (DK) --> 98.60m
- Pullingteam Blue Hazard (NL) --> 89.26m
- Extreme Temptation (NL) --> FP
- Green Dragon (SE) --> 33.94m
- Doris (FIN) --> FP
- Neighbours nightmare tractorpulling team (NL) --> FP
- Mud Patrol Pulling Team (NL) --> 96.31m
- Dieselross Pulling team (BE) --> 95.96m
- Tractor Pulling Team Next Sensation (NL) --> 97.38m
- KAWE Runaway Deer (NL) --> FP

Iedereen tevreden..

Nu a.s. weekend de eerste nederlandse wedstrijd in Stroe.

 
Eurocup Denemarken 2015

Afgelopen weekend is het Team van Bad Boys Toy afgereisd naar Denemarken voor de eerste Eurocup wedstrijd van het jaar. Na de prestaties in Fuchtorff heeft het team in de week nog een aanpassing aan de V8 gedaan. Er zijn nieuwe tuimelaars met rollers geplaatst in de V8, dit heeft heel wat kruim gekost en diende ook de nodige aanpassingen gemaakt te worden om alles werkend te krijgen. De rit naar Brande verliep voorspoedig en de sfeer zat er goed in. Het filmpje wat eerder op ...internet verscheen met daarin een enorme vlammenzee boven op de uitlaat voorspelde ook veel goeds. Echter ter plekke bleek alles anders te gaan.. het optoeren door Rene Manders verliep goed, echter bij het druk zetten gebeurde er ............ Weinig tot niets..... Ook de tweede keer ....... Niets..... Met een teleurstellende laatste plaats is het team weer huiswaarts gekeerd. Bij thuiskomst werden de kleppendeksels geopend en bleken er een rolletje van de tuimelaar los te zijn gekomen. Na wat verdere navraag blijkt het een menselijke..... fout..... alle borgpennen dienen nog afgeperst te worden en dit was niet gebeurt omdat de mannen ervan uit gegaan waren dat dat reeds door de leverancier was gedaan... Helaas dus geen resultaat... maar wel goed nieuws geen noemenswaardige schade. Nu 1 1/2 week de tijd om alles in orde te maken voor de volgende Eurocup wedstrijd in Zweden.

 

 
Fuchtorff (Duitsland) 2015

Wat later dan normaal. Tja ook de webmaster moet ooit op vakantie. Het korte verhaal van Fuchtorff vorige week. De tractor had deze keer lekker op tijd gelopen zodat het opbouwen en afmonteren deze keer rust kon. De mannen en vrouwen zijn afgereisd naar Duitsland voor de eerste test van het jaar. De V8 liep geweldig en de eerste run leverde dan ook een mooie full-pull op. De tweede run ging ook goed en leverde uiteindelijk een 3e plaats op voor de V8. Bijgaand een aantal foto's van de run en natuurlijk de beker op het ereschavot. Natuurlijk wederom bedankt voor alle fanatieke fotografen langs de kant van de baan welke de prachtige plaatjes mogelijk gemaakt hebben. Het team is nu in denemarken waar het helaas minder verlopen is... De update van het Denemarken avontuur krijgt u de volgende keer....

 
Wedstrijd Bakel 2014

Verslag Bakel 2014.

Zaterdag 30 augustus was het dan zover. De thuiswedstrijd van tractorpullingteam Bad Boys Toy. Na de demo in Engeland de week ervoor waar drie prachtige runs neergezet werden heeft het team om maandag ochtend fantastisch maar ook spannend nieuws gekregen. Door het uitvallen van de Ice Bear (na ernstige schade in Engeland) werd het team uitgenodigd om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen in Frankrijk. Een geweldige opsteker voor het team mede gezien ze dit jaar alle wedstrijden met een competitieve tractor op de baan zijn verschenen, een aantal mooie demo’s hebben neergezet en goed gepresteerd hadden tijdens de EuroCup wedstrijden.

Het enige nadeel was dat de Europese kampioenschappen plaatsvinden op 31 augustus (dus vandaag). Na onze sponsordag plaatsvonden en dat het circa 5 ½ uur rijden was. Op dinsdag avond tijdens het wekelijkse sleutelavondje heeft team om de tafel gezeten om een weloverwogen beslissing te maken. Het eind van de avond werd besloten omdat het een unieke kans was om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen om te gaan.

Er moest nog flink gesleuteld worden, voor Engeland was de ene zijde van de uitlaatspruitstukken aangepakt en na Engeland zou de andere zijde van de uitlaatspruitstukken worden aangepakt. Tevens moest het fluitje (klonk wel mooi) uit de Turbo verdwijnen. Na demontage van de Turbo werd er een gereviseerd in en uitlaatwiel gemonteerd, dit moest ervoor zorgen dat de Turbo weer optimaal zijn best kon doen.

Op vrijdag hebben diverse teamleden meegeholpen om de VIP tent in orde te maken. De eerste indruk was dat het terrein er goed bijlag echter bij nadere bestudering kon men concluderen dat er ook de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen gehouden konden worden. Het veld had veel te leiden gehad van de regen van de laatste weken. Dit in tegenstelling tot de banen welke er fantastisch bijlagen. ’s-Avonds was er voor de liefhebbers groot feest in de tent gecombineerd met KaBakel 1300 en onder andere Guus Meeuwis was ook van de partij.

Zaterdag ochtend verzamelde het team zich om zich op te maken voor een lange dag Tractorpulling met veel gezelligheid goed eten en drinken en natuurlijk de gelegenheid om de sponsoren een fantastische ambiance te geven en een schitterende show van de V8 machine.

Het begin van de dag viel niet mee er kwamen hevige buien uit de lucht vallen en voor de organisatie was het dan ook een enorm karwei alles in goede banen te leiden. De verschillende klasses welke op het programma stonden werden dan ook geheel door elkaar gehusseld enerzijds door het weer, anderzijds door het feit dat er verschillende teams naar Frankrijk moesten voor de EK.

’s-Avonds was het dan zo ver de Prostock klasse zou verreden worden, in de VIP tent bij de Bad Boys Toy was het lekker druk en de verwachtingen waren dan ook hoog. De eerste run werd neergezet door Neighbours Nightmare welke bij 25 meter zijn gas dicht trok. De tweede run werd neergezet door de Blue Hazzard met een mooie run echter de sleepwagen werd zwaarder gezet. Toen was het de beurt aan Rene het optoeren ging mooi en met een goed toerental ging de V8 van start. Het was een run uit het boekje. De machine ging hangen en bleef hangen. Op 94 meter was het tjoe tjoe en afgelopen. Het team was tevreden. Een van de sponsoren gaf aan waarom nu die tjoe tjoe… Nou heel simpel een te kleine turbo zorgt ervoor dat de motor op dat moment te weinig lucht krijgt… Ik (Ramon Jongen) heb overigens wel begrepen dat die sponsor heeft aangegeven dat de nieuwe turbo niet zo’n probleem was en wel gesponsord kon worden.

Nadat alle machines op de baan waren verschenen was het eindresultaat er een waar je trots op mag zijn een 6e plaats en in het eindklassement zijn we 8e gebleven.

Na de wedstrijd bleef er nog lang gezelligheid in de VIP tent tot het moment van de waarheid alles inladen en vertrekken richting Frankrijk voor de EK. Het team is vanochtend om 07.00 uur op de plaats van bestemming aangekomen. Mannen veel succes.. en natuurlijk houden we u op de hoogte van de prestaties op de EK.

 
Eurocup Brande Denemarken

Eurocup wedstrijd in Brande (Denemarken)

Op vrijdag rond het middag uur zijn we vertrokken richting de wedstrijd in Brande. Dit jaar was het voor de eerste keer op de nieuwe locatie een aantal kilometers vanaf het oude terrein van deze organisatie in Herning.

Rond 23:30 kwamen we daar aan. Vanaf de weg was al zichtbaar dat het een zeer ruim opgezet terrein is. Nadat we alles uitgeladen en slaap klaar gemaakt hadden was het natuurlijk tijd voor een welverdiend biertje na deze lange reis! Op zaterdag konden we rustig aan doen omdat we pas op zondag moesten rijden. Na een dag met wisselvallig weer en een mooie wedstrijd, zijn we op tijd ons bed op gaan zoeken.

Zondag was het na de 2,5 ton tijd voor de pro stock klasse. De start van de baan was lastig wegkomen. Na een aantal aanpassingen, mochten wij het proberen.

Na een lastige start ging de tractor toch lekker hangen en kwamen we tot stilstand na 94,71 op een 10e plaats. We zijn zeer tevreden met onze run, ja we komen steeds een beetje dichterbij!

Gelukkig konden we ook zonder schade naar huis, en tevreden met onze prestatie!

De uitslagen zijn te vinden op

Nu op naar de volgende wedstrijd in Lochem!

 

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 5 van 24

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
p1070534.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl