• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
13-05-10 / Wierden

De bus heeft de eerste kilometers met de andere motor erop zitten! De rit op en neer naar Wierden is perfect verlopen. Het optrekken gaat een heel stuk vlotter en ook qua snelheid zit het goed. Bij deze willen we nogmaals Geert Volleberg, Henri Munsters en Paul Swanenberg bedanken voor hen super inzet. Ook Michael Tullekens is verschillende keren gekomen en dook regelmatig in zijn bus om het een en ander te pakken om ons vooruit te helpen. En onder het genot van het door Marc Bouwmans gesponsorde bier werd nagepraat in de kantine. Mannen bedankt! 

In Wierden werd om 11.00 uur met de wedstrijd begonnen. Rocky en Snoopy waren vorige week nog afwezig omdat zij niet klaar was, vandaag stonden zij wel aan de start. Afwezig door problemen waren New Generation, Rough and Tumble en White Crow. Ook Rednex was er vandaag nog niet bij. Met 10 deelnemers was het startveld goed gevuld. Runaway Deer had de proeftrek maar het liep niet helemaal lekker. Vervolgens Rocky die ruim 4 meter te kort kwam voor de full pull. De sleepwagen werd lichter gezet waarna Next Sensation de 100 meter wel haalde. Wickie Power had een wilde run doordat hij geen grip kon krijgen op de baan. Nu was het de beurt aan Karin. Ook vandaag werd de run gedurende de klasse steeds beter. Het optoeren en wegrijden ging als vanouds, maar ook Bad Boy’s Toy had niet overal goede grip, daarbij moest ook een paar keer flink geremd geworden. Toch een goede run met ruim 93 meter als resultaat. Tijdens de 2e poging liep Runaway Deer wel goed, maar ook deze onstuimige run eindigde voortijdig. Rocky reed in de herkansing een full pull.  Snoopy en Turn me Loose presteerde niet optimaal. Collega MF Red Attraction liep vandaag goed, een full pull zat er niet in. Gebrek aan grip speelde bij Extreme Temptation ook parten waardoor de finale buiten bereik bleef. Neighbours Nightmare sloot de kwalficatie af met een full pull. In de finale beet Next Sensation de spits af met een afstand van ruim over de 100 meter. Hier kon Rocky niet aan voorbij, hij kwam een kleine twee meter te kort op de Valtra. Neighbours Nightmare kreeg in de finale problemen en reed slechts 30 meter. 

Dit weekend wordt de tractor van het reguliere onderhoud voorzien en zoals het er nu uit ziet zal alles in orde zijn. Verder wordt de bus gecontroleerd, gewassen en van binnen goed schoon gemaakt. Na de winterstop en het sleutelwerk is dit niet overbodig. Vrijdagavond 21 mei is de eerste Eurocup van dit seizoen en wel in Lidkoping (Zweden). Hier zullen wij ook aan de start verschijnen.

De uitslag en tussenstand zijn te vinden onder de knop uitslagen. Voor foto’s en film ga je naar multi-media.

 De wedstrijd op 24 mei in Emmeloord is helaas afgelast.

wierden Rechts staat Johan Brinks van PTC+, die het team komt aanmoedigen. Klik op de foto voor vergroting.
 
08-05-10 / 6e plaats Stroe

De kop is eraf! De eerste buitenwedstrijd van het seizoen is gereden. Rond kwart over twee stopte de motregen en kon worden begonnen met de prostocks. Vandaag elf diesels die klaar stonden om gas te gaan geven. Karin stond als laatste op de startlijst en dat was achteraf goed ook. Naarmate de klasse vorderde werd de baan steeds beter, alleen de start bleef minder. Door de vertraging naar en op de weegbrug was het direct aanhanken voor Bad Boy’s Toy. Karin toerde netjes op en ging van start. Direct trok de MF flink naar links, dit kon met een keer remmen gecorrigeerd worden. Ook tijdens onze run was de grip niet optimaal, en Karin reed een afstand van ruim 95 meter. Aan het eind van de run was er nog voldoende oliedruk en de motor liep nog. Tijdens de run kwam er behoorlijk veel witte rook onder de tractor uit. Gelukkig was dit niets ernstigs. Door de hectiek op de weegbrug en het snel opstarten in parc fermee was er niet meer aangedacht om de kraantjes van de intercooler dicht te zetten… Gevolg: een intercooler die niet werkte en daardoor was er ook minder turbodruk. Misschien had er meer ingezeten en misschien ook niet, in elk geval zijn we tevreden over het resultaat. Er werden drie full pulls gereden. In de finale was de overwinning voor Runaway Deer, gevolgd door Next Sensation en Turn me Loose.

De volgende wedstrijd is aanstaande donderdag met Hemelvaart in Wierden. Hopelijk kunnen we dan met onze eigen bus komen voorrijden. Voor de wedstrijd in Stroe mochten we weer gebruik maken van de oprijwagen van Lumar Verhuur uit Horst. Lumar verhuurd alles van A tot Z, zowel voor bedrijf als particulier! Hierbij willen wij Lumar nogmaals hartelijk danken voor het ter beschikking stellen van vervoer voor Bad Boy’s Toy.

lumar

De komende dagen zal er nog het een en ander aan de bus moeten gebeuren. De Daf heeft inmiddels al gelopen en morgen zal de eerste testrit gemaakt worden.

Voor de afstanden klik hier, foto's zijn te zien bij multi-media.

 
03-05-10 / Werkplaatsnieuws

Afgelopen winter hebben we niet stil gezeten. De tractor is helemaal uit elkaar geweest om alles goed te kunnen controleren. De krukas is naar Post en Dros in Dronten geweest en daar opnieuw gebalanceerd. Behalve dat er diverse kleine aanpassingen aan de tractor zijn gedaan, zijn we begonnen met de bouw met een nieuw motorblok. De cilinderbussen zijn al binnen. Tussendoor zijn we in februari nog even naar Ierland geweest voor een demo. Samen met Easy Rider en sleepwagen Big Benz met bemanning. Ondanks het koude en natte weer was het een erg gezellig weekend. Helaas hebben we geen run kunnen maken, de baan was zo diep en los dat Bad Boy’s Toy geen grip kon krijgen. Erg jammer want we hadden het Ierse publiek, wat in grote getalen aanwezig was, toch meer willen laten zien. Op dit moment staat de tractor zo goed als klaar. De nieuwe steigerbegrenzers zijn bijna klaar en moeten nog gemonteerd worden. Ook willen we de tractor deze week nog een keer laten lopen, alles controleren alvorens aan te kunnen haken tijdens de eerste outdoor wedstrijd in Stroe aanstaande zaterdag.

Begin maart tijdens het 40 jarige verjaardagsfeest van Eric V. is er nog een groot karwei op poten gezet. Voor de eurocup in Zweden hadden we Geert Volleberg gevraagd als extra chauffeur. Geert wil graag mee als extra chauffeur maar dan moet de bus wel meer pk’s hebben! Tuurlijk Geert! Van het een kwam het ander en Henri Munsters heeft diezelfde avond geregeld dat een “overeenkomst” werd opgesteld, waarin het volgende vermeld: René zorgt voor een grotere motor, Henri Munsters en Geert Volleberg monteren deze in de BBT bus. De electra wordt gedaan door Paul Swanenberg en Marc Bouwmans zorgt voor het bier. Eric Verhoeven en André van Vilsteren hebben hun spaarrekening geplunderd ten behoeve van de aanschaf.
Inmiddels ligt de motor in de bus, maar dit was een hele klus. Er is een complete Daf 1300 (met turbo!) brandweerauto gekocht. Hier is de motor uitgehaald. Vervolgens is er een speciale bok gemaakt om de BBT bus aan de voorzijde omhoog te zetten om de kleine motor er uit te halen. Echter er kwam nog veel bij kijken om alles pas te maken en om te steken. Niet alleen de motor is omgehangen, maar ook koppeling, toerenteller, schakelpook, versnellingsbak, uitlaat aanpassen en ga zo maar door. Het zal niet lukken om de bus zaterdag klaar te hebben, streven is om dat met Wierden wel te hebben. Zodat er nog wat kilometers gemaakt kunnen worden alvorens af te reizen naar Zweden. In ieder geval zijn wij ontzettend blij met het genomen initiatief en als het goed is kunnen we straks vlotter optrekken en hebben we meer vermogen berg op! 

brandweer bus1 bus2
bus3 geert-henri tractor
Klik op foto voor vergroting.
 
18-04-10 / Opening nieuwbouw PTC+ Ede

Tijdens de opening van het nieuwe trainingscentrum techniek van PTC+ in Ede op vrijdag 16 april was Bad Boy’s Toy ook aanwezig. Na het welkomstwoord van directieleden en Erik Hulzebosch was het tijd voor de officiële opening van het nieuwe gebouw. Bad Boy’s Toy met Karin achter stuur, trok samen met de aanwezige gasten een muur van ijsblokken weg, waarna een ander ijsblok met het logo van PTC+ tevoorschijn kwam. Vervolgens konden alle aanwezige het nieuwe hightech gebouw bezichtigen en werd de dag afgesloten met een borrel.
Op zaterdag tijdens de open dag waren we met team ook weer aanwezig. Bad Boy’s Toy stond bij de ingang opgesteld samen met de supersporttrekker Black Magic. Naast rondleidingen door het pand, stonden er diverse landbouwvoertuigen opgesteld, waren er demonstraties motorkettingzagen en spelactiviteiten voor kinderen. Al met al een goed bezochte dag onder het genot van een stralend voorjaarszonnetje.

Ede1  Ede2  Ede3  Klik op foto voor vergroting.
Ede4 Ede5 Ede6
Ede7 Ede8 Ede9
 
04-04-10 / Relatiedag PTC+ Dronten
Donderdag 01 april was Bad Boy’s Toy aanwezig bij de relatiedag van PTC+ in Dronten. Het thema van deze relatiedag was “Zicht op Safety”. Voor de middag waren er diverse speakers en een forum discussie. Na de lunch was het tijd voor de workshops waar ook Bad Boy’s Toy deel van uit maakte om de veiligheidsprocedures rondom tractorpulling toe te lichten. Andere workshops waren onder andere: veilig werken met banden, bedrijfshulpverlening, veilig landbouwverkeer en veilig werken in de bosbouw.

Voor deze dag waren we op ander vervoer aangewezen daar onze Daf momenteel in de revisie zit. Lumar Verhuur uit Horst stelde een van hun oprijwagens ter beschikking en zo kon Bad Boy’s Toy toch vervoerd worden. Lumar Verhuurbedrijf verhuurt het van A tot Z. Kijk voor meer informatie op de website van Lumar.
Dronten2
Klik op foto voor vergroting.

 
Meer artikelen...
«StartVorige2122232425VolgendeEinde»

Pagina 24 van 25

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
101_2522.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl