• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
25-06-10 / Foto's Made
De foto's van de wedstrijd in Made staan ook online. Kijk bij multi-media onder de knop foto's. Ook de tussenstand van zowel de A-divisie als Eurocup is bijgewerkt.

Het nieuwsarchief is onder de knop home terug te vinden, hier kun je alle wedstrijdverslagen en nieuws-items lezen.
        

                                             Made1  Klik op foto voor vergroting.
 
19+20-06-10 / Made

Voor de wedstrijd in Made nog een wijziging in de set-up van Bad Boy’s Toy doorgevoerd, waardoor deze zaterdagmorgen nog afgemonteerd moest worden. Net na de middag konden we richting Made vertrekken, waar Wickie Power op het Eurocup-terrein een plekje voor ons had vrij gehouden. Direct na afloop van de voetbalwedstrijd werd begonnen met tractorpulling. Ondanks het wisselvallige weer kon alles doorgaan en de prostocks konden rond half negen aantreden op de middelste baan. De sleepwagen werd na de proeftrek flink lichter afgesteld, maar nog konden de meeste deelnemers geen grip krijgen. Een full pull zat er vandaag voor niemand in. De run van Karin en Bad Boy’s Toy was niet verkeerd. Eric zette de sleepwagen op rechts, waar onze voorgangers hem veelal op links zette. Karin stond aangehaakt en het optoeren kon beginnen. Tijdens het optoeren zag Karin dat René druk aan het gebaren was, waaruit ze begreep dat ze meer gas moest geven. Echter René gebaarde dat ze moest stoppen met optoeren… de kraantjes van de intercooler stonden nog open en dan kan er niet voldoende turbodruk opgebouwd worden. Dit resulteerde in een run met ruim anderhalf bar te weinig turbodruk en een kleine 85 meter, met slechts de 11e plaats in de eindklassering. Na de wedstrijd de tractor nog gecontroleerd en een aanpassing aan de nieuwe set-up gedaan, om voor zondag wat meer power te hebben. 

Zondag was het gelukkig droog, maar wat een wind en erg koud. Vandaag reden de prostocks voor de Eurocup en wederom op de middelste baan. Maar liefst twintig tractors stonden klaar om aan te haken. Met René achter het stuur en de kraantjes van de intercooler dicht ging Bad Boy’s Toy goed van start. Tot plots bij de 25-30 meter de tractor stil viel! Wat nu? Een snelle inspectie onder de motorkap liet zien dat de noodstop eruit lag. Deze was niet door de sleepwagen getrokken maar vanzelf eruit gegaan. Als de noodstop wordt getrokken valt de klep van de turbo dicht, waardoor de tractor ging lucht meer krijgt en de motor stopt. Ergens in het noodstopsysteem zit dus een defect. Naast het reguliere onderhoud gaan we deze week uitzoeken waar dit probleem zit en onderdelen van de noodstop waar we aan twijfelen zullen dan ook vervangen worden. 

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 26 juni in Oudenhoorn.

Voor de uitslag van zowel zaterdag als zondag klik hier. Foto’s en de tussenstanden volgen later.

Made          Made_Karin   Klik op foto voor vergroting.
 
12-06-10 / demo Malilla (Zweden)

Tijdens de eurocup wedstrijd in Lidkoping werden we benaderd voor een demo in het Zweedse Malilla. Na een en ander te hebben besproken binnen het team als met de organisatie hebben we besloten om daar te gaan rijden. Doordat de aanvraag vrij laat kwam konden de meeste teamleden niet mee, wegens andere afspraken of gebrek aan vakantiedagen. Vandaar dat René en Karin samen met Martien (vader René) en Peter (vader Karin) zijn vertrokken.
Donderdagavond vertrokken via Duitsland met de boot naar Denemarken en van Denemarken via de brug naar Zweden. Vrijdag rond 20.00 uur kwamen we aan op het terrein. Team John Deere en Fox uit Denemarken en de Finse Valtra’s waren al aan aanwezig om eveneens demo te rijden.
De wedstrijd werd gehouden op het terrein van de G&B Arena. In het midden van de race-oval lag de pullingbaan. Zaterdag overdag stond Bad Boy’s Toy bij de stand van een regionale Massey Ferguson dealer. John Deere en de Valtra’s stonden bij de stand van hun merk opgesteld. Tevens was er op het terrein een braderie en mini-kermis. In de loop van middag kwamen de Zweedse deelnemers aan evenals de Duitse sleepwagen Red Shadow. Ook zijn we deze middag samen met de organisator naar een elanden-park geweest en hadden het geluk om enkele elanden te spotten.

Om 19.00 uur werd begonnen met de wedstrijd. Als 2e klasse stonden de prostocks op het programma. Karin zat achter het stuur van Bad Boy’s Toy en wist samen met de andere demo prostockers de finale te behalen, welke door Valtra’s overtuigend werd gewonnen. Karin kwam met flink remmen 103 cm tekort voor de 3e plaats. Bad Boy’s Toy liep goed, ondanks de remcorrecties, en heeft mooie runs laten zien aan het enthousiaste publiek. Speciale dank voor Rebecca van het John Deere team die onze runs heeft gefilmd!

Uitslag:
1  Doris                   FP     87.42
2  Caesar                 FP     86.72
3  John Deere II       FP     79.43
4  Bad Boy's Toy     FP     78.50
5  John Deere I        FP     77.32

Foto’s van onze reis zijn te zien in het fotoboek.

Aankomend weekend staan er 2 wedstrijden op het programma. Tijdens het Powerweekend in Made rijden we op zaterdag de A-divisie wedstrijd en zondag de Eurocup

Malilla

 

 
06-06-10 / Bernay Eurocup
In Bernay  (Frankrijk) werd de tweede Eurocup wedstrijd van dit seizoen verreden. Naast de prostock kwamen hier voor de Eurocup ook de superstocks en 4.5 ton vrije klasse aan de start. Verder werd de Franse competitie 3.5 ton en Two Wheel Drive gereden. De Two Wheel Drive werd aangevuld met diverse Nederlandse deelnemers.

Vrijdag rond middernacht zijn we in Bernay gearriveerd en nadat we ons bivak hadden geinstalleerd was het tijd voor een praatje met de al aanwezige teams. Zaterdag begon de wedstrijd tegen 19.00 uur pas, dus hadden we overdag mooi tijd om van het heerlijke zonnige weer te genieten. Het Franse publiek is al ruimschoots voor aanvang aanwezig om alle tractoren op het rennerskwartier te bezichtigen. 's Avonds hebben we gezellig met alle teams wedstrijd gekeken.

Zondag rond de klok van 15.45 uur (een uur later als gepland) werd begonnen met de prostocks. Er stonden vandaag 17 diesels klaar voor de start, waarvan 16 Eurocuppers en 1 voor de Franse competitie. Op 1 na reden alle combinaties een full pull. Bad Boy's Toy hoorde daar ook bij. René zat weer op de bok. Tijdens het optoeren ging hij een beetje te snel op het gas, maar kon uiteindelijk goed wegkomen en de full pull was een feit. In de finale was René te vroeg weg, waardoor de turbodruk niet voldoende was. De run was verder redelijk en met onze afstand vielen we helaas net buiten de prijzen. Desondanks zijn we tevereden want meer zit er voor Bad Boy's op het moment niet in. De uitslag heel verrassend en compleet anders als in Lidkoping. De Nederlandse Next Sensation ging er met de overwinning vandoor gevolgd door John Deere en Blue Bambino beide uit Denemarken. De andere Nederlandse prostocks kwamen vandaag niet zo goed uit de verf. Extreme Tempation en Runaway Deer hadden een redelijk onstuimige run. Neighbours Neightmare moest flink in de ankers om niet buiten de baan te komen. Turn Me Loose kampte in de finale met problemen en Rocky kon zijn krachten vandaag niet op de baan krijgen.

Na de klasse zijn we direct op huis aan gegaan, daar sommige van ons op maandag gewoon weer moesten werken. Onderweg kregen we achter een klapband! Dat was even schrikken. Met een snelle pittstop was het wiel binnen een half uur gewisseld en konden we onze reis weer vervolgen. Om het verdere seizoen geen risico's te nemen worden achter alle vier de banden van de bus vervangen.

De tractor wordt deze week weer helemaal gecontroleerd want aankomend weekend zijn we uitgenodigd om een demo te gaan rijden in het Zweedse Malilla. Meer informatie over deze wedstrijd kijk op: http://www.dackarna.nu/se/Kalender/Tractorpulling

De uitslagen van Bernay zijn hier terug te lezen en voor foto's ga naar het fotoboek.
 
21-05-10 / Eurocup Lidkoping

Woensdagavond vertrokken naar Zweden en met een stop van een paar uurtjes in een keer door gereden om zo donderdagavond al in Lidkoping te arriveren. Geert Volleberg was mee als extra chauffeur en Henri Munsters als navigator. Karin moest noodgedwongen thuis blijven als gevolg van rugklachten. De mannen waren dus alleen op pad… De reis is voorspoedig verlopen en de motor van de bus loopt als een zonnetje, ook in de bergen kunnen we goed mee komen. Aangekomen in Zweden was het koud en nat weer. Vrijdag om 19.00 uur werd begonnen met 2 Zweedse klassen, waarna de beurt aan de prostocks. Van de 13 starters reden er 10 een full pull. Bad Boy’s Toy met René achter het stuur hoorde daar ook bij. De baan was hard en droog en bood weinig grip. Dit was (gelukkig) voor iedereen gelijk, maar echt prettig vinden de motoren dat niet. René besloot in de finale een versnelling hoger te gaan. Tiende zouden we altijd worden en tegen de toppers kunnen we op dit moment niet opboxen. Nog steeds was de grip ver te zoeken en moest er ook nog flink geremd worden om Bad Boy’s Toy in de juiste koers te houden. Uiteindelijk zijn we op een negende plaats geëindigd, met geringe afstand achter twee Finse Valtra’s. De overwinning was voor Rocky uit Nederland, gevolgd door Bukke Bruse uit Denemarken en Caesar uit Finland.

De komende weken gaan we Bad Boy’s Toy klaar maken voor de volgende Eurocup welke wordt gehouden op 5 en 6 juni in Bernay (Frankrijk).

Onder Multi-media vind je het filmpje van de run in Zweden. Voor de uitslag klik hier.


lidkopingAffisch-2010 lidkoping3 lidkoping1
lidkoping2 lidkoping5 lidkoping6
lidkoping4 Foto's: Mikael Klasson (LTPC)
en Bad Boy's Toy
Klik op foto voor vergroting
 
«StartVorige2122232425VolgendeEinde»

Pagina 23 van 25

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
logo.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl