• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
22-08-10 / Eurocup Bouconville

Na Meerkerk de koppakking vervangen, de tractor compleet nagelopen en veranderingen in de temperaturen aangebracht. 

Zaterdagmorgen om kwart over acht vetrokken om op tijd in het zonovergoten Bouconville te arriveren. ’s Avonds onder het genot van een drankje met collega-pullers de wedstrijd gekeken die pas om half een was afgelopen. 

Het weer was zondagochtend behoorlijk grauw en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste regendruppels vielen. Gelukkig klaarde het op en werd tegen 1 uur met de prostocks begonnen. Met René achter de pedalen ging Bad Boy’s Toy van start en noteerde een nette full pull! Op drie prostocks na stond iedereen in de finale. John Deere II, Ice Bear en Doris (die een spectaculaire vuurschow weggaf) liepen in kwalificatie ronde stukken op. Tijdens de finale bleef Bad Boy’s Toy niet helemaal in koers, waardoor René wat bij moest remmen. Ook was het een lastig baantje, waar de grip niet makkelijk te vinden was, en René een versnelling lager heeft gereden. De tiende plaats was ons aandeel tijdens deze een na laatste Eurocup wedstrijd. De winst was vandaag voor Extreme Temptation, gevolgd door Caesar en Sigma Power. 

Zoals het er nu uitziet zijn er geen stukken aan Bad Boy’s Toy. De komende weken gaan we ons opmaken voor onze thuiswedstrijd op 11 en 12 september in Bakel. 

De uitslag en tussenstand is hier terug te lezen en voor foto’s ga naar multi-media.
Met dank aan Stephan van schizo.de.tp voor de actiefoto's!

Bouconville    

Sticker_bakel
 
14-08-10 / Meerkerk

Geen stukken na de run in Lochem. Wel wijzigingen door gevoerd in de afstelling van Bad Boy’s Toy; onder andere de timing van de brandstofpomp en waterinjectie.

De een na laatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap werd verreden in Meerkerk. Vandaag geen regen maar volop zon! Om elf uur werd begonnen met de prostocks. De baan was niet optimaal en het was even puzzelen voordat de juiste sleepwagen afstelling was gevonden. Enkele finalisten van vorige week kwamen net te kort voor een full pull. Bijna iedereen startte over rechts omdat de baan daar het best was. Zo ook Bad Boy’s Toy. Karin ging goed van start en hield de MF met een enkele keer remmen zo goed mogelijk op rechts. Slechts 4.5 meter kwamen we tekort voor een full pull. Na het uitlezen van de datalogger werd duidelijk dat er nog te weinig temperatuur in de motor zit. Ook ligt er een koppakking uit. Hebben deze factoren ons van een full pull weerhouden??? Een ding is zeker: het gaat de goede kant op! Maar er moet meer uit te halen zijn en daar wordt deze week weer hard aan gewerkt. Volgend weekend reizen we af naar het Franse Bouconville voor de volgende ronde van de Euro Cup.

Meerkerk

De wedstrijd in Meerkerk werd gewonnen door Next Sensation, met op de tweede plaats Rocky en Wickie Power op plaats drie.

Kijk voor alle uitslagen en de tussenstand hier. Foto’s en video zijn te zien bij multi-media.

De CLUB VAN 50 heeft ook weer enkele nieuwe leden mogen verwelkomen; misschien ook iets voor u?!

 
07-08-10 / Lochem

Na het weekend Cadzand/Edewecht de tractor helemaal gecontroleerd. Hierbij wordt ook de externe oliezeef open gemaakt. Deze zeef filtert naast de oliefilter de olie nogmaals die door de motor gaat. In de zeef troffen we teveel aluminium deeltjes aan, wat kan duiden op schade aan de zuigers. Dus carterpan, kleppendeksel en cilinderkoppen demonteren om de zuigers te kunnen bekijken. Twee zuigers zagen er niet meer al te fris uit en zijn vervangen. Ook is de tractor anders afgesteld om risico’s op zuigerschade te voorkomen.

De weersvoorspellingen waren niet gunstig voor Lochem Er was regen op komst, daarom werd er vandaag in alle klassen met floating finish gereden. De prostocks mochten het spits weer afbijten. De MF liep goed en we hadden er alle vertrouwen in. Karin stond klaar voor de sleepwagen, hij was nog niet aangehaakt, en het begon te regenen. Het plastic ging over de baan, Bad Boy’s Toy en de sleepwagen werden aan het begin van de baan geparkeerd en na drie kwartier wachten kon de wedstrijd worden hervat. Nadat het plastic was opgeruimd, de baan opnieuw geschaafd kon onze run dan eindelijk beginnen. Karin had vooraf instructies gekregen om met meer toeren weg te rijden. De start was goed en na een kleine remcorrectie viel de tractor weer stil, de motor waaide gewoon uit. Wat nu? In eerste instantie dacht René dat Karin te vroeg weg was gereden, maar het uitlezen van de toerenteller bewees het tegendeel. Ruim voldoende toeren op de teller. Na het uitlezen van de datalogger bleek dat er te weinig temperatuur in de motor zat. Deze is tijdens de run niet warm genoeg geweest en hierdoor waait de motor ook uit. De gemaakte afstelling is te “safe” geweest en zal komende week worden gewijzigd. Verder wordt de oliezeef gecontroleerd en alles nagelopen.  

Even terug naar de wedstrijd. Extreme Temptation en Snoopy verspeelde kostbare punten door de witte lijnen te raken. Ondanks de floating finish toch vijf finalisten. Mr. Bean kwam niet terug. De overwinning was voor Turn me Loose, gevolgd door Rocky, Next Sensation en Neighbours Nightmare. Na diverse onderbrekingen van de wedstrijd door regen werd besloten nadat 2 superstocks hadden gereden om de wedstijd te stoppen. Het zou niet meer droog worden. Hierdoor is de superstock klasse en 4.5 ton vrije klasse niet verreden.

Voor de volledige uitslag klik hier. Foto’s zijn te zien bij multi-media. Met dank hiervoor aan: Baspro.nl en Schizos Pulling Pics. Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag in Meerkerk.


       Lochem_2
 
31-07 + 01-08-10 / Cadzand en Edewecht

Na de Eurocup van Herning is de MF geheel nagekeken. Woensdagavond tijdens het ronddraaien van de motor merkte we dat er een tandwiel van de distributie los zat. En om bij de distributie te komen moet er veel gedemonteerd worden. Ook bleek de timing van de nokkenas te zijn verlopen (wat dus ook het uitwaaien van de motor tijdens de 2e run in Herning verklaard). Zodoende moest er zaterdagmorgen nog afgemonteerd worden en konden we pas na de middag vertrekken.

Rond 16.00 uur arriveerden we in het Zeeuwse Cadzand. De wedstrijd was om al 14.00 uur begonnen maar de prostocks reden als laatste klasse i.v.m vergunning voor het geluid. Dus waren we mooi op tijd om Bad Boy’s Toy klaar te maken. Tegen half negen mochten de dieselaars het programma gaan afsluiten. De wedstrijdleiding besloot om met floating finish (verleggen van de full pull lijn naar 115 meter) te gaan rijden en dat iedereen dus maar 1 run zou maken. Karin stond als laatste op de startlijst. We hadden al gezien dat de start niet al te best was en de baan had al flink te verduren gehad van de 4.5 ton vrije klasse. De sleepwagen werd zo ver mogelijk links gezet, naar onze mening was de baan daar het beste. Karin reed vandaag voor het eerst met de nieuwe Sigma en dat was wel even wennen. Na wat startproblemen (met dank aan een teamlid van Rednex voor het helpen aanstarten!) stond Karin voor de sleepwagen. Het optoeren ging als vanzelf en mooi ging ze van start. De snelheid zat er goed in totdat plots de motor stil viel! Met een klassering in de achterhoede gingen we huiswaarts. Winnaar vandaag was Turn me Loose, voor Rocky en Extreme Temptation.

Aangezien we op zondag waren uitgenodigd voor een demo in Duitsland werd bij thuiskomst om 01.30 uur Bad Boy’s Toy direct uit de bus in de werkplaats gezet. Onderweg hadden we de video tig keren terug gekeken maar konden nergens uit op maken waarom de tractor zo plots stopte. Tijdens het controleren werden en passant wat kleinigheden verholpen, maar er werd geen duidelijke oorzaak gevonden. Wel werd de hoeveel brandstof in de brandstofpomp verlaagd omdat deze rijkelijk hoog stond afgesteld. Bad Boy’s Toy nog gestart en na 2 uurtjes slaap werd om 07.15 uur koers gezet naar Edewecht.

Daar aangekomen was de wedstrijd al volop bezig. In rap tempo en met mooie sleepwagen afstellingen werden de klasses afgewerkt. Rond de klok van half twee was het tijd voor onze klasse. Karin had concurentie van 6 Duitse prostocks. Ook nu als laatste op de startlijst. Voor ons waren 3 full pulls gehaald, zou het Bad Boy’s Toy ook gaan lukken? Na het optoeren ging Bad Boy’s Toy als een speer over de baan en pas bij de 111 meter stond hij stil. Joehoe!! Een dikke full pull! Op naar de finale. Sleepwagen op links, optoeren en ook nu met flinke snelheid richting het eind van baan. Karin eindigde na de 100 meter lijn buiten de witte lijn, wat een diskwalificatie betekende. Er werd namelijk met floating finish gereden, wat ons (en enkele Duitse deelnemers) niet bekend was. Erg jammer want Karin had de verste afstand en dan is diskwalificatie wel balen. Lang werd er niet getreurd want de 2 superruns waren voor ons het allerbelangrijkste! De motor liep goed en alles werkt zoals het werken moet. Uiteindelijk is Karin toch nog op een gedeelde 3e plaats geëindigd, waar we natuurlijk ook erg blij mee zijn. Na de superstocks met 5 Nederlandse deelnemers zijn we terug gereden naar Bakel. Ome Ben had de koffie al klaar en tijdens het terug kijken van de video’s werden er al verbeterpunten opgemerkt. Daar gaan we komende week aan werken om Bad Boy’s Toy nog beter af te stellen voor de wedstrijd aanstaande zaterdag 7 augustus in Lochem.

Voor de uitslagen en de tussenstand klik hier. Meer foto’s en film zijn te zien bij multi-media.

edewecht1     edewecht2
 
28-07-10 / Prostock Eurocup naar Bakel
Door financiële en organisatorische reden gaat de Eurocup in Bettborn (Luxemburg) dit jaar helaas niet door.

Maar goed nieuws: Tractorpulling Bakel heeft de prostock Eurocup klasse weten binnen halen! Dus naast de complete A-divisie en S-divisisie op zaterdag, zal op zondag de Eurocup 0.95 ton kg vrije klasse, de Eurocup 2.5 ton vrije klasse, complete B-divisie, S-divisie nu ook alle Europeese prostocks te zien zijn!

Noteer daarom alvast: Tractorpulling Bakel op zaterdag 11 en zondag 12 september 2010. Mis het niet!

Voor meer informatie check de website van Tractorpulling Bakel.

Sticker_bakel
 
«StartVorige2122232425VolgendeEinde»

Pagina 21 van 25

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
p1070538.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl