• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Lochem 2016
There are no translations available.

Lochem 2016

Zaterdag 6 augustus was de 33 editie van tractorpulling Lochem.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd heeft het team wederom flink wat werk gehad aan de toevoer van de Brandstof. De Pomp is weggeweest om te testen, en bij controle zijn we tot de conclusie gekomen dat ook een aantal verstuivers overleden waren.

Op zaterdag net in de middag zijn wij vertrokken en toen we aankwamen in Lochem mochten wij met onze Massey in het speciaal ingerichte gedeelte staan van Massey Ferguson. Massey Ferguson is de hoofdsponsor van tractorpulling Lochem.

Er waren deze dag behoorlijk wat mensen uit het team en van de vrijwilligers aanwezig om in het zonnetje te gaan genieten van een dagje tractorpulling. Deze keer waren mee; Rene, Sander, Frank, Paul, Andre, Ben, Ramon, Nico en Willie; De tractor gelost waarna er meteen veel belangstelling was voor de tractor.

Rond de klok van 15.00 was het Prostock Tijd. Rene stond als 11e op de lijst. Tijdens de eerste Runs was duidelijk zichtbaar dat de baan goede grip had echter dat de tractoren ook veel naar links wilde trekken.

Het optoeren ging goed de tractor kwam van zijn plek en ging meteen met de voorwielen van de grond. Dat heeft ie vervolgens gedurende de gehele run gedaan waarna de tractor op 94,96 stil kwam te staan.

Vervolgens moesten er nog een aantal rijden. Uiteindelijk was deze run goed voor een 10e plaats. Wat achteraf bleek… hebben we dit weekend zeer goede zaken gedaan, door de afwezigheid van Blue Hazard (flinke moterschade opgelopen in Denemarken), en doordat we onze directe concurrenten achter ons hebben gelaten zijn we een plaatsje in het klassement gestegen. Tevens zijn we de concurrent boven ons genaderd op 2 punten. Dit biedt weer perspectief. Nog 4 wedstrijden te gaan in de Grand National en dan weten we waar we geëindigd zijn .

Volgende week de wedstrijd in Montfoort waarna het team direct zal doorrijden naar Knutwil Zwitersland om aldaar een Demo te geven.

Na de run zijn we uitgebreid geïnterviewd door de filmploeg van RTL7. Dus we hopen bij de uitzending van Lochem van Truck en Tractorpulling goed in beeld te zijn.

 
Hygum Denemarken
There are no translations available.

Wedstrijd verslag Powerpull.dk - Sdr. Hygum. Denemarken.

 

Afgelopen vrijdag was het zover een klein aantal van het team Bad Boys Toy vertrok richting Sdr. Hygum in Denemarken om daar een Demo te geven. De tractor was op wat kleine punten nagekeken en opnieuw had het team zich bezig gehouden met de brandstof pomp / brandstof toevoer.

De reis verliep goed en met de nodige files achter de rug waren we ’s-Avonds rond de klok van 23.30 uur in Denemarken op de plaats van bestemming. De bus werd geparkeerd naast de Blue Hazard om vervolgens de bedden klaar te gaan maken. Met maar 3 teamleden en de webmaster hoefde er gelukkig niet veel omgebouwd te worden. Het gevolg …. We zaten al snel aan een biertje. Verschillende andere teams uit Nederland druppelde ook binnen. Er kan er maar een het meest verstandig zijn dus rond de klok van half twee kroop de eerste in zijn bedje.

De volgende ochtend fris en fruitig wakker, lekker even douchen, ontbijtje maken (heerlijke eitjes met ham en kaas), en daarna een keer over het terrein wandelen om alles te bekijken in het licht. Het zonnetje kwam lekker door en langzaam ging de temperatuur omhoog.

Opvallend in Denemarken is hoe geweldig de tactoren er bij staan veel bling bling. Er werden een aantal klassen voor ons gereden zijnde de Farmstock 1, Farmstock 2, Farmstock 3 waarbij in verschillende klassen tractoren optoerden alsof het ProStock tractoren waren. De stemming zat er goed in en het werd al gezellig druk op het veld en op de tribunes. Rond een uur of 5 toch nog maar even wat hamburgers gebakken om de inwendige mens verder aan te vullen.

Rond de klok van 20.00 uur was het Prostock tijd…. Er waren verschillende teams aanwezig waaronder. Bredahl Brothers, Green dragon, John Deere 2, Neighbours Nightmare, Blue power, Blue Hazard, Tyra, Extreme Temptation, Rocky, Bad Boys Toy,

De sleepwagen stond mooi afgesteld voor een Demo.. bijna alle teams reden een Full Pull waarna de finale kwam.. Rene had tijdens de eerste run reeds gemerkt dat het met de brandstof toevoer en water toevoer toch weer anders ingeregeld was als dat hij gewend was. Tussen run 1 en run 2 had het team daarom besloten om de V8 nog maar wat meer Diesel te geven. Het optoeren ging goed en de Bad Boys Toy kwam mooi van zijn plaats.. Rene kwam daarbij echter in een rechter spoortje en heeft gedurende de Run veel moeten Remmen… en zoals al vaker gezegd Remmen kost snelheid en minder snelheid kost meters… uiteindelijk kwam de V8 bij net geen 95 meter tot stilstand.

Na de run bij het terugslepen was het stationair draaien voor het publiek een feest de V8 spuugde vuur, het team was niet zo blij en hebben met de Brandstof Pompen man afgesproken dat deze week de pomp nog een keer op de bank gaat om alles te testen en fouten uit te sluiten. (voordeel deze was in Denemarken aanwezig dus heeft het met eigen ogen kunnen zien.

Toen we klaar waren hebben we met zijn allen ons rustig omgekleed en zijn vervolgens naar de Feesttent gegaan. Een dj en bandje hebben ons daar goed vermaakt, en na een paar keer stroomuitval eindigde het feest in de feesttent… Wederom was er een team lid zo verstandig om op tijd naar bed te gaan… de rest is bij de Blue hazard neergestreken om aldaar nog lekker te BBQ-en. De volgende ochtend alles inpakken, wederom lekker eitjes bakken… om vervolgens richting Nederland af te reizen.. We hadden een teamlid van de Blue Hazard aan boord welke even thuis afgezet diende te worden en och das maar 75 km om dus dat maakt dan ook niet zoveel uit… uiteindelijk het span rond de klok van 22.30 in Bakel op de dam gezet.

Nu dikke week rust… dit weekend geen wedstrijd die komt de week erna weer in Lochem.

 

 
Beachpull Putten
There are no translations available.

Wedstrijd verslag Beachpull Putten

 

Afgelopen weekend stond de Beachpull in Putten op het programma. Naast de reguliere werkzaamheden welke na elke wedstrijd door de teamleden wordt gedaan stonden er geen spannende zaken op het programma. Het team blijft zoekende met de brandstof toevoer en de waterinjectie. Dus daar in de laatste week weer extra aandacht aan gegeven.

Op zaterdag stond de tractor al geladen om begin van de middag te vertrekken richting Putten. De weersvoorspelling was niet slecht dus allemaal met goede zin richting de wedstrijd. In de bus Rene, Paul, Ramon, Ben en Martien. Andre zou met eigen vervoer nakomen. Eenmaal onderweg zat de stemming er goed in echter hebben we te maken gehad met behoorlijk wat files onderweg. Zal vast en zeker komen door de vakantie in het midden van het land.

Op de beachpull aangekomen de tractor gelost en alles nogmaals nagekeken. Het zou vandaag een echt Prostock dagje worden. Op de Beachpull reden zowel de National, Grand National als de Eurocup. Totaal ca. 30 Prostock tractoren aan de start. Rene zou als 25e aan moeten haken dus dan was ook wel bekend hoe de baan zich zou houden.

De eerste tractoren hadden het moeilijk waarbij gelijk in de tweede run een behoorlijke knal en de eerste Turbo lag eraf deze keer bij Rocky Pullingteam.

Eindelijk was het Rene welke op de baan verscheen. Het optoeren ging goed, echter Rene had er deze keer voor gekozen om bij ca. 5000rpm de tractor aan te laten rollen om vervolgens bij voldoende Grip het gas helemaal op te duwen. Dit pakte redelijk uit. De tractor kreeg grip en de toeren bleven redelijk constant. Onderweg niesde de tractor een aantal keren en ook moest Rene veel remmen tijdens de run. Remmen is snelheidsverlies met als gevolg dat het span op 85 meter stil stond.

1

John Deere 2 (DK)

FP

 

95,57

2

Snoopy

FP

 

93,88

3

Green Apple (FIN)

FP

 

93,58

4

Neighbours Nightmare

FP

 

89,57

5

Dams Rooster

FP

 

89,55

6

Dieselross

FP

 

88,95

7

KAWE Runaway Deer

FP

 

83,37

8

Next Sensation

FP

 

81,38

9

Appypower

98,83

   

10

Green Dragon (S)

98,16

   

11

Mud Patrol

96,07

   

12

Lady Green

95,37

   

13

Wickie Power

94,85

   

14

Countdown (S)

93,49

   

15

Extreme Temptation

93,04

   

16

Bredahl Brothers Red Line (DK)

92,81

   

17

DPP Rednex

91,46

   

18

Code Red

87,31

   

19

Bad Boy's Toy

85,71

   

20

Blue Power (DK)

40,07

   

21

Rough and Tumble

37,75

   

22

HyTec Red Neck

30,95

   

23

Blue Hazard

0,01

   

24

Rocky

HP

   

24

Peach Tea (FIN)

HP

   

24

Mad-Croc Energy (FIN)

HP

   

 

In bovenstaand overzicht staan niet de uitslagen van de National. Deze zijn opgenomen in het eigen klassement.

Tevreden… Ja de tractor is heel, echter bij het uitlezen van de datalogger bleek dat we toch te weinig temperatuur in de motor hebben. Ten opzichte van vorig jaar scheelt dat wel 300 graden, tevens wordt er tijdens de run een behoorlijke hoeveelheid waterinjectie vloeistof door de motor gedronken. Het team gaat deze week kijken hoe dit gefinetuned kan worden. Zodat we weer meer temperatuur in de motor kunnen krijgen en mogelijk daardoor ook het niezen weer verdwijnt.

 

Nu een dikke week rust om volgende week te vertrekken naar Denemarken voor een Demo.

 
Oudenhoorn 11-06-2016
There are no translations available.

Oudenhoorn 2016

Nadat we in onze laatste wedstrijd schade hadden gereden (Turbo Explosie) heeft het team hard gewerkt om alles weer klaar te maken voor de tweede wedstrijd van het seizoen de wedstrijd in Oudenhoorn.

Alles is gecontroleerd in de laatste twee weken en de intercooler is gereinigd (zie foto’s vorige week op FB). De turbo kwam op woensdag avond binnen en is er vervolgens door het team opgebouwd waarna de V8 voor het eerst na de schade weer mocht brullen. Het was voor een aantal teamleden extra spannend want een aantal vaste teammembers konden in Oudenhoorn niet van de partij zijn. Rene Manders (vaste rijder) had verplichtingen in verband met een feestje van zijn ouders (normaal ook trouwe fans). Onze tweede (eerste chauffeur) Reinout van Thiel kon helaas ook niet van de partij zijn. Dus we kregen een nieuwe Driver (Sander Meulendijks) Sander had tot op heden de Bad Boys Toy pas 2 keer eerder gereden dus voor hem een klein stukje extra spanning. Op donderdag de Bad Boys Toy voor een tweede keer laten lopen. Dit hebben we live uitgezonden want Rene Manders was natuurlijk wel nieuwsgierig hoe het allemaal zou gaan lopen zonder hem. Op vrijdag de tractor geladen dus alles stond mooi op tijd klaar om te vertrekken naar Oudenhoorn. Op zaterdag middag rond de klok van 1 zijn we richting Oudenhoorn gereden met onze derde (eerste chauffeur) Stippie. We hadden er zin in dus vol enthousiasme onderweg. Net voor Veghel besloot een tegenligger een weggetje in te draaien waarbij deze geen rekening hield dat ie er ook nog eens een aanhanger van een metertje of 10 achter had hangen. Deze aanhanger stond daarbij midden op onze rijbaan. Dus met alle geweld Remmen Remmen Remmen maar al vlug zagen we dat dat niet meer haalbaar zou zijn. Dus Remmen los, en vervolgens met een slinger er om heen. De vluchtheuvel was daar net weg en er kwamen geen tegenliggers aan. Na deze slinger zat iedereen toch wel even beduusd in de bus.. Poehh wat waren we goed weg gekomen, de eerste begonnen er weer over te praten en na een 15 minuten konden de meeste toch wel weer lachen, maar dit zijn ervaringen welke je niet mee wil maken. Complimenten aan onze chauffeur Stippie die dit alles in goede banen heeft geleid.

In Oudenhoorn heel aangekomen de tractor gelost en vervolgens naar de baan gaan kijken hoe deze er bij lag. Gezien de Modifieds als eerste aan de start stonden werd de baan behoorlijk omgewoeld dit was ook wel nodig want er lag een vettige kleibaan.

Na was verschillende klasses te hebben gekeken was het tijd voor wat eten en daarna de machine warmdraaien. Dit verliep zoals het hoorde. Om ongeveer 19.30 uur waren we aan de beurt met de Prostocks om te vertrekken. Na de eerste paar runs te hebben gezien was het duidelijk er lag een stevig baantje. Sander was aan de beurt… Helaas geen fatsoenlijk internet dus geen live uitzending dan maar opnemen en foto’s maken. Hilde stond te Filmen, Harm stond te Filmen, Andre stond te filmen, Ramon stond foto’s te maken en Frank stond de filmen met de vaste camera. Het leek wel een echte filmster die Sander zoveel aandacht op hem gericht (gelukkig heeft hij dat zelf niet zo meegemaakt). Het optoeren ging goed, even dachten we dat Sander wat te vroeg weg zou zijn, echter hij herpakte zich, de lampen gingen aan en de koppeling ging omhoog. De Bad Boys Toy ging met de voorwielen van de grond en klom en klom even heel hoog maar bij het terugvallen bleven de wielen van de grond. De motor niesde een aantal keren maar het gas bleef erop. Bij 94,87 trok Sander het gas dicht. Nadat iedereen gereden had bleek dat we een 11 plaats hadden behaald. Maar misschien nog wel veel belangrijker wij hebben zoals we op het eerste oog kunnen zien geen schade. Dit is wel een prettige bijkomstigheid gezien we nu de volle voorbereiding voor Made kunnen hebben. Want volgende week organiseren wij onze sponsordag in Made. Na de laatste klasses te hebben gezien de tractor te hebben geladen zijn we rustig naar huis gegaan alwaar we rond 02.00 uur aankwamen.

Iedereen moe en tevreden… enkele zijn nog naar de plaatselijke shoarma tent gereden andere zijn lekker naar hun bedje gegaan.

Een innerverend dagje Tractorpulling.

 

Webmaster Ramon Jongen

 
Stroe 14-05-2016
There are no translations available.

Stroe 2016

Op 14 mei was het dan eindelijk zover de eerste buiten wedstrijd van het nieuwe seizoen stond op het programma Megapull Stroe.

De voorbereidingen voor de eerste wedstrijd waren verlopen zoals gepland. Nadat het Team bij de opendag van Autobedrijf Arjan van Houtum had gestaan is de tractor rustig uit elkaar gehaald om de noodzakelijke aanpassingen te doen voor het nieuwe seizoen.

Een van de belangrijke dingen behoudens natuurlijk winteronderhoud was het aanpassen van de versnellingsbak zodat we ook nog een tandje hoger in de versnelling zouden kunnen rijden.

De week voor de wedstrijd is er op een normale (geen nachtwerk) manier begonnen aan de terug opbouw van de tractor. Op vrijdag voor de wedstrijd je zult het altijd zien kwam er toch nog een klein probleem naar voren wat er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat 3 uur later als gepland de tractor voor het eerst gestart werd. Optoeren ging goed, remmen ging goed, schakelen ging goed, geen lekkages, temperaturen goed… dus al het vertrouwen om de tractor te laden en naar Stroe te vertrekken.

In Stroe aangekomen was er een goede support op deze wedstrijd waren aanwezig Rene, Sander, Reinout, Frank, Paul, Erik, Ramon, Ben, Martien en de kleinste maar meest trouwe supporter Max.

Zoals we in Stroe in de laatste jaren wel een klein beetje gewend zijn was het zoals elke jaar behoorlijk koud en na de 25 graden van de laatste week was het wel een omschakeling om met 6 a 7 graden en een hele straffe wind op de helling te staan.

De Prostock klasse moest om ca. 17.30 uur rijden. We waren allemaal op tijd aanwezig om de andere klasses te zien rijden en kwamen tot de conclusie dat naast de kou er ook nog eens een taai baantje lag. Menig team beet zich stuk op de baan en voor sommige team’s helaas echt stuk voordat de Prostock moest rijden waren er al vele schades aan machines ontstaan.

De Prostock klasse ging van start en meteen de eerste tractoren maakte een moeilijke run met schade. Het werd door de commentatoren ook wel de dag van de Windmolen genoemd want de ene na de andere turbo vloog er af. De eerste echt mooie run werd weggezet door Renate van Riet met haar Blue Hazard. Een aantal tractoren later was Rene aan de beurt om zijn Bad Boys Toy met de dikke V8 de sporen te geven. Het optoeren ging goed, de tractor kwam goed van zijn plek echter bij ca 45 meter sloeg ook hier het noodlot toe ook voor ons een groot Windmolen probleem met als resultaat een Turbo welk geheel naar de schroot kan. Ook hadden we weinig rook op de uitlaat staan. Het resultaat was voor iedereen buiten competitief ook financieel een grote teleurstelling.  De uitslag is uiteindelijk geworden Rocky 1, Extreme Temptation 2, en Neighbours nightmare 3. Bad Boys Toy is uiteindelijk geëindigd op een 13e plaats met een hele map vol huiswerk te doen.

Op naar de volgende wedstrijd in Oudenhoorn. We zullen u op de hoogte houden of er nog meer schade is …

 

Gr. Webmaster Ramon

 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 3 of 25

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
snapshot1.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl