• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Oudenhoorn 11-06-2016

Oudenhoorn 2016

Nadat we in onze laatste wedstrijd schade hadden gereden (Turbo Explosie) heeft het team hard gewerkt om alles weer klaar te maken voor de tweede wedstrijd van het seizoen de wedstrijd in Oudenhoorn.

Alles is gecontroleerd in de laatste twee weken en de intercooler is gereinigd (zie foto’s vorige week op FB). De turbo kwam op woensdag avond binnen en is er vervolgens door het team opgebouwd waarna de V8 voor het eerst na de schade weer mocht brullen. Het was voor een aantal teamleden extra spannend want een aantal vaste teammembers konden in Oudenhoorn niet van de partij zijn. Rene Manders (vaste rijder) had verplichtingen in verband met een feestje van zijn ouders (normaal ook trouwe fans). Onze tweede (eerste chauffeur) Reinout van Thiel kon helaas ook niet van de partij zijn. Dus we kregen een nieuwe Driver (Sander Meulendijks) Sander had tot op heden de Bad Boys Toy pas 2 keer eerder gereden dus voor hem een klein stukje extra spanning. Op donderdag de Bad Boys Toy voor een tweede keer laten lopen. Dit hebben we live uitgezonden want Rene Manders was natuurlijk wel nieuwsgierig hoe het allemaal zou gaan lopen zonder hem. Op vrijdag de tractor geladen dus alles stond mooi op tijd klaar om te vertrekken naar Oudenhoorn. Op zaterdag middag rond de klok van 1 zijn we richting Oudenhoorn gereden met onze derde (eerste chauffeur) Stippie. We hadden er zin in dus vol enthousiasme onderweg. Net voor Veghel besloot een tegenligger een weggetje in te draaien waarbij deze geen rekening hield dat ie er ook nog eens een aanhanger van een metertje of 10 achter had hangen. Deze aanhanger stond daarbij midden op onze rijbaan. Dus met alle geweld Remmen Remmen Remmen maar al vlug zagen we dat dat niet meer haalbaar zou zijn. Dus Remmen los, en vervolgens met een slinger er om heen. De vluchtheuvel was daar net weg en er kwamen geen tegenliggers aan. Na deze slinger zat iedereen toch wel even beduusd in de bus.. Poehh wat waren we goed weg gekomen, de eerste begonnen er weer over te praten en na een 15 minuten konden de meeste toch wel weer lachen, maar dit zijn ervaringen welke je niet mee wil maken. Complimenten aan onze chauffeur Stippie die dit alles in goede banen heeft geleid.

In Oudenhoorn heel aangekomen de tractor gelost en vervolgens naar de baan gaan kijken hoe deze er bij lag. Gezien de Modifieds als eerste aan de start stonden werd de baan behoorlijk omgewoeld dit was ook wel nodig want er lag een vettige kleibaan.

Na was verschillende klasses te hebben gekeken was het tijd voor wat eten en daarna de machine warmdraaien. Dit verliep zoals het hoorde. Om ongeveer 19.30 uur waren we aan de beurt met de Prostocks om te vertrekken. Na de eerste paar runs te hebben gezien was het duidelijk er lag een stevig baantje. Sander was aan de beurt… Helaas geen fatsoenlijk internet dus geen live uitzending dan maar opnemen en foto’s maken. Hilde stond te Filmen, Harm stond te Filmen, Andre stond te filmen, Ramon stond foto’s te maken en Frank stond de filmen met de vaste camera. Het leek wel een echte filmster die Sander zoveel aandacht op hem gericht (gelukkig heeft hij dat zelf niet zo meegemaakt). Het optoeren ging goed, even dachten we dat Sander wat te vroeg weg zou zijn, echter hij herpakte zich, de lampen gingen aan en de koppeling ging omhoog. De Bad Boys Toy ging met de voorwielen van de grond en klom en klom even heel hoog maar bij het terugvallen bleven de wielen van de grond. De motor niesde een aantal keren maar het gas bleef erop. Bij 94,87 trok Sander het gas dicht. Nadat iedereen gereden had bleek dat we een 11 plaats hadden behaald. Maar misschien nog wel veel belangrijker wij hebben zoals we op het eerste oog kunnen zien geen schade. Dit is wel een prettige bijkomstigheid gezien we nu de volle voorbereiding voor Made kunnen hebben. Want volgende week organiseren wij onze sponsordag in Made. Na de laatste klasses te hebben gezien de tractor te hebben geladen zijn we rustig naar huis gegaan alwaar we rond 02.00 uur aankwamen.

Iedereen moe en tevreden… enkele zijn nog naar de plaatselijke shoarma tent gereden andere zijn lekker naar hun bedje gegaan.

Een innerverend dagje Tractorpulling.

 

Webmaster Ramon Jongen

 

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
snapshot1.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl