• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Stroe 14-05-2016
There are no translations available.

Stroe 2016

Op 14 mei was het dan eindelijk zover de eerste buiten wedstrijd van het nieuwe seizoen stond op het programma Megapull Stroe.

De voorbereidingen voor de eerste wedstrijd waren verlopen zoals gepland. Nadat het Team bij de opendag van Autobedrijf Arjan van Houtum had gestaan is de tractor rustig uit elkaar gehaald om de noodzakelijke aanpassingen te doen voor het nieuwe seizoen.

Een van de belangrijke dingen behoudens natuurlijk winteronderhoud was het aanpassen van de versnellingsbak zodat we ook nog een tandje hoger in de versnelling zouden kunnen rijden.

De week voor de wedstrijd is er op een normale (geen nachtwerk) manier begonnen aan de terug opbouw van de tractor. Op vrijdag voor de wedstrijd je zult het altijd zien kwam er toch nog een klein probleem naar voren wat er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat 3 uur later als gepland de tractor voor het eerst gestart werd. Optoeren ging goed, remmen ging goed, schakelen ging goed, geen lekkages, temperaturen goed… dus al het vertrouwen om de tractor te laden en naar Stroe te vertrekken.

In Stroe aangekomen was er een goede support op deze wedstrijd waren aanwezig Rene, Sander, Reinout, Frank, Paul, Erik, Ramon, Ben, Martien en de kleinste maar meest trouwe supporter Max.

Zoals we in Stroe in de laatste jaren wel een klein beetje gewend zijn was het zoals elke jaar behoorlijk koud en na de 25 graden van de laatste week was het wel een omschakeling om met 6 a 7 graden en een hele straffe wind op de helling te staan.

De Prostock klasse moest om ca. 17.30 uur rijden. We waren allemaal op tijd aanwezig om de andere klasses te zien rijden en kwamen tot de conclusie dat naast de kou er ook nog eens een taai baantje lag. Menig team beet zich stuk op de baan en voor sommige team’s helaas echt stuk voordat de Prostock moest rijden waren er al vele schades aan machines ontstaan.

De Prostock klasse ging van start en meteen de eerste tractoren maakte een moeilijke run met schade. Het werd door de commentatoren ook wel de dag van de Windmolen genoemd want de ene na de andere turbo vloog er af. De eerste echt mooie run werd weggezet door Renate van Riet met haar Blue Hazard. Een aantal tractoren later was Rene aan de beurt om zijn Bad Boys Toy met de dikke V8 de sporen te geven. Het optoeren ging goed, de tractor kwam goed van zijn plek echter bij ca 45 meter sloeg ook hier het noodlot toe ook voor ons een groot Windmolen probleem met als resultaat een Turbo welk geheel naar de schroot kan. Ook hadden we weinig rook op de uitlaat staan. Het resultaat was voor iedereen buiten competitief ook financieel een grote teleurstelling.  De uitslag is uiteindelijk geworden Rocky 1, Extreme Temptation 2, en Neighbours nightmare 3. Bad Boys Toy is uiteindelijk geëindigd op een 13e plaats met een hele map vol huiswerk te doen.

Op naar de volgende wedstrijd in Oudenhoorn. We zullen u op de hoogte houden of er nog meer schade is …

 

Gr. Webmaster Ramon

 

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
101_2508.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl