• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Sonsbeck duitsland 2015
There are no translations available.

Demo Sonsbeck Duitsland

 

Op donderdag avond kwamen de eerste berichten dat de laatste wedstrijd in Tzum niet door zou gaan. Waarop het team benaderd werd om een Demo te komen rijden in Sonsbeck Duitsland.

Trecker Treck Team Sonsbeck organiseerde daar op zaterdag middag/avond en op zondag een wedstrijd.

https://www.facebook.com/pages/Trecker-Treck-Team-Sonsbeck/1578064832420925

Op zaterdag begin van de middag nog even contact gehad met de organisator of het allemaal door zou gaan en na een positief bericht vertrokken Rene, Sander, Reinout, Paul en Ramon met junior teamlid Max richting Sonsbeck. Voor ons maar een uurtje rijden wat ook wel een keer fijn is. Aldaar aangekomen werden we werkelijk met open armen ontvangen wat een enthousiasme bij de organisatie. Op het terrein rondkijkende was dat ook wel te begrijpen men is daar helemaal Massey gek. De tractor uitgeladen nog de laatste controle en om vervolgens tegen de avond aan te haken.

https://www.youtube.com/watch?v=Kf9W03Q-MW8

De sleepwagen stond op verzoek van collega team Kawe Runaway dear extra zwaar. Echter Rene kwam in zijn geheel niet van zijn plek er kwam geen Turbo druk, dus ook niet de broodnodige pk’s. In het rennerskwartier terug aangekomen kwam er vrij snel uit dat de slang tussen de turbo en de intercooler gescheurd was gevolg niet meer dan 4 bar turbodruk. Met behulp van wat gereedschapssets welke overal vandaan kwamen werd de turbo gedemonteerd, slang ingekort, teruggeplaatst Turbo erop en klaar is kees…. Een mooie run tegen de klok waarbij dit ongeveer een dik uurtje geduurd heeft. Alle vertrouwen was er weer bij het team zodat we de beloofde tweede run ook konden maken. Het was inmiddels donker wat in Prostock land altijd voor mooie plaatjes zorgt.

De run was er een uit het boekje

https://www.youtube.com/watch?v=Xr-splSUo2g

Bij ongeveer 80 meter liep echter de complete intercooler leeg.. en klotste het water ruimschoots over de baan. Rene hield het gas erop met een mooie 115 meter een hele dikke Full Pull.

Bovenstaand de foto waaruit blijkt dat een Prostock in het donker mooie beelden oplevert. Helaas was het voor onze collega Prostocks minder goed, Kawe Runaway Dear had een gebroken verstuiver leiding en Lady green heeft een complete motor kunnen afschrijven waar de drijfstangen naar buiten kwamen.

Terug bij de bus werden de nodige deksels verwijderd en was redelijk snel duidelijk dat onze intercooler aan de voorzijde volledig opengescheurd was op de naad. Christian van de organisatie kwam er even bijstaan en onder het genot van een heerlijk koud biertje kwam naar voren dat dit geen enkel probleem was. Er zou de volgende ochtend wel even een lasapparaat gehaald gaan worden en hij kende ook nog wel iemand die ervaring had in het lassen van aluminium. Daarop werd door het team de belofte gedaan dat indien dit geregeld zou worden wij op zondag nogmaals een mooie show wilden geven.

De volgende ochtend 09.00 kwam het lasapparaat en niet veel later de lasser, een man welke 40 jaar lang in de zoutmijnen aluminium gelast had.

Na het nodige slijp en laswerk, waarbij her en der de stroom door de organisatie beschikbaar gesteld werd. De stroom werd van de weegbrug tot aan de toiletwagen gehaald totdat we uiteindelijk een eigen generator ter beschikking gesteld kregen. Werd de intercooler gevuld en zag het er allemaal weer goed uit.

https://www.youtube.com/watch?v=Kq5arAD5d44

Gevolg een fraaie run en alles is heel gebleven.

Tijdens het evenement leuke mensen ontmoet en met oude bekenden weer leuke momenten beleeft. Ook de fotografen welke elke wedstrijd weer zeer zijn best doen om de mooiste plaatjes te schieten voorzien van de benodigde koffie.

We hebben na de wedstrijd een leuk filmpje gekregen vanuit de lucht gefilmd met een Drone. Super leuk

https://www.youtube.com/watch?v=yOEW5lkGyNY

Johannes Meuleners super bedankt voor het filmpje.

Een leuke Demo een super organisatie, iedereen bedankt.

 

 

 

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
101_2508.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl