• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Werkplaatsupdate 17-07-2012
Goede morgen

Gister even de werkplaats van de Bad Boy's Toy binnengelopen en ik moet Renate van Riet toch teleur gaan stellen de blauwe tractor van een dagje eerder had plaatsgemaakt voor de Rode V8. De teamleaden waren druk in de weer om de lucht inlaat en uitlaatspruitstukken te demonteren, de brandstofleidingen waren er al vanaf gehaald. Het was een drukt van jawelste in de werkplaats.

Aan de achterzijde van de tractor aangekomen was Paul druk bezig de oude intercooler uit elkaar te slijpen.

koeler

Deze was er aan het einde van het seizoen afgehaald omdat deze lek was. Wat er daarna met de Bad Boys Toy is gebeurt hebben jullie in voorgaande verslagen al kunnen lezen dat was namelijk niet best. Het team heeft besloten om de intercooler te repareren en vervolgens terug te gaan naar de opstelling zoals zij vorig jaar zijn geeindigd. toen liep de tractor namelijk goed. Er is voor het team nog veel werk.

Oud teamlid Henri was gister ook weer even aanwezig, en zoals altijd kon ook hij het niet laten om even wat extra handjes uit te steken. Gezien de nieuwe ontwikkeling zal het deze hele week wel druk zijn in de werkplaats dus we blijven regelmatig binnen lopen en de ontwikkelingen aan jullie doorgeven.

 
Wedstrijd Putten 2012

Na in alle vroegte te zijn vertrokken richting Putten voor de Beach pull kwamen we rond 12.00 uur op het tractorpulling terrein. Ondanks de regen welke er in de voorafgaande week was geweest lag het terrein er goed bij. Ook collega Pullers van die de dag ervoor hadden gereden waren vol lof over de baan die er lag. Het team had de wetenschap (met dank aan Buienradar), dat er in de loop van de middag nog behoorlijk wat regen zou vallen dus in begin werd besloten om te tractor in de bus te laten staan. De wedstrijd zou die middag om 15.00 uur beginnen en de Prostock klasse was de allerlaatste klasse. Rond drie uur in de middag begon het te regenen en dit duurde uiteindelijk tot dik na vier uur, echter toen werd het droog en kon de wedstrijd beginnen. De eerste klasse gingen de baan op en vrijwel direct werd duidelijk dat de organisatie de sleepwagens in de verschillende klasse’s scherp hadden staan en dat daarnaast nog eens met een floating finisch werd gereden of te wel bij 110 meter was er pas een Full Pull. Voor het publiek wel jammer want er zijn in de middag zo weinig finale’s gereden. Na nog wat onderbrekingen was het rond 23.00 uur dan eindelijk zover dat de Prostock’s aan mochten haken. Na de eerste Proeftrek werd door de organisatie besloten om de sleepwagen 8,5 meter eerder af te toppen, of te wel de gewichtenbak was 8,5 meter eerder voor. Tijdens de tweede trek werd duidelijk dat de Sleepwagen op scherp stond en dat er alles gevergd diende te worden van de verschillende machine’s. Er werden weinig Full-Pulls gereden totdat als een duiveltje uit een doosje Snoopy de eerste was die een Full-Pull neerzette. De Bad Boys Toy was bijna als laatste aan de beurt, en het optoeren ging weer eens als vanouds, een mooi diep geluid kwam er uit de V8. Bij het wegrijden waren de lampen van de Bad Boys Toy op tijd aan of te wel alles voorspelde dat het een mooie run kon gaan worden. Echter bij 15 meter was het wederom dat de Motor volledig instorte en witte rook gaf. Geen goed resultaat na een week weer hard sleutelen en meten. Want niet voor niets is afgelopen week de flow van de koppen gemeten, de brandstof pomp nagemeten, de turbo nagekeken, de verstuivers aangepast en gelijk gesteld, etc etc… Helaas heeft het niet mogen baten, probleem is nog niet gevonden. De finale ging tussen Snoopy en Rocky waarbij deze keer de Rocky wederom oppermachtig was en overtuigend gewonnen heeft.

 
Onbegrip Bad Boy's Toy

Trouwe volgers van de Bad Boy's Toy

Het wil dit jaar allemaal niet lopen zoals het zou moeten lopen. De Bad Boys Toy kan zijn machtige V8 niet aan de praat houden. Gevolg op de laatste wedstrijden wordt de run telkenmale abrupt voortijdig beeindigd met een berg Witte Rook. Dat is natuurlijk niet de kleur welke we willen zien.

Afgelopen weken zijn er al diverse aanpassingen aan de tractor gedaan om het probleem te verhelpen. Na Stroe (test wedstrijd in de B-divisie) was iedereen hoopvol gestemd de tractor liep goed. Daarna is het eigenelijk alleen maar minder gegaan. Afgelopen week werd besloten om de nokkenas terug te zetten naar de oorspronkelijke stand en ook de brandstof hoeveelheid flink terug te schroeven. Echter op de wedstrijd in Eext bleek dit niet het gewenste resultaat met zich mee te hebben gebracht. Als bewijs hierbij de foto.

eext

 
Facebook
Vanaf heden heeft de Tractor ook een eigen facebook pagina.

http://www.facebook.com/badboys.toy

Ook hier zijn alle activiteiten van de tractor te volgen.

 
Uitslag Wedstrijd Staphorst
Afgelopen weekend heeft de Bad Boy's Toy zijn eerste sleepwagen meters kunnen maken. In Staphorst kon de Bad Boy's Toy meedoen aan een wedstrijd Prostock II of te wel de B-Divisie.

De uitslag was als volgt

10-06-2012 Staphorst   National

Diesel Ross FP 89.86  
Appy Power FP 88.03  
Wickie Power FP 79.20  
Code Red FP 76.37  
Moving Mountains FP 75.26  
Dams Pro Stock FP -  
Running Diamond FP -  
Mud Patrol 92.23    
Easy Rider 87.10    
       
       
Bad Boy's Toy FP 75.86  
     

Voor het Team een tevreden resultaat. Bij het terugzien van de video beelden was duidelijk dat de afstelling qua balans in de eerste run nog verbeterd kan worden. De V8 ging nog niet echt lekker hangen. Nu was dit bij meerdere teams het geval dus het zou er ook aan kunnen liggen dat de baan redelijk hard was. Bij de tweede run moest Rene na een aantal meters van het gas af, omdat de toerenteller richting de 6000 toeren vloog, oorzaak te weinig grip op dat gedeelte van de baan. Uiteindelijk zette hij de tractor stil op 75.86. Ook over deze run was het team tevreden, zeker met de gedachte dat de tractor nog niet op scherp stond.

Een maal terug in Bakel is de tractor uitgeladen en is de filter gecontroleerd. Hierover kon het team zeker tevreden zijn, er was nagenoeg niets te zien in het filter. De doelstelling voor deze week is de tractor geheel nakijken en nog wat afstellingen aanpassen zodat er wat meer temperatuur in de motor komt (en dat de Turbo wat harder gaat / blijft draaien). Zeker is in ieder geval dat de tractor zijn opmars kan gaan maken voor de eerste echte wedstrijd van het seizoen en dat zal zijn in MADE.
 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 10 van 24

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
actieputten.jpg.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl